Annonce
Digitalt

Nu bliver mobilt bredbånd et reelt alternativ til kablet internet

En bredbåndsrouter med ekstern antenne og en 1000 GB datapakke tilbyder YouSee nu i jagten på internetkunder i Udkantsdanmark.

TDC vil tilbyde antenne og router, så forbrugerne kan få lynhurtig internetforbindelse til sendemasterne. Foto: Thomas Borberg

Nu kan du sætte en mobil bredbåndsrouter i vindueskarmen, tilkoble en udendørs antenne, og trække hele husstandens internetforbindelse ind via de nærliggende mobilmaster.

Et nyt mobilt bredbåndsprodukt fra YouSee er interessant for dem, som ikke har kablede alternativer. Det kan være internetforbrugere med langsomme netforbindelser, i områder hvor de små uafhængige bredbåndsselskaber ikke dækker med mobilt internet.

Det der adskiller det nye YouSee produkt fra konkurrenterne er datamængden, der medfølger. For 449 kroner om måneden fås nu 1 TB (1.000 GB) datatrafik. Dette burde dække langt de flestes behov.

Nogle steder i Udkantsdanmark kan der ikke leveres tilfredsstillende hastigheder på kablet bredbånd. En løsning med en bredbåndsrouter (indeholdende SIM-kort), der kan kommunikere med mobilnettet, har indtil nu ikke været en holdbar løsning.

Årsagen er ikke teknologien, hastigheder eller dækning. Den primære udfordring for mange er databegrænsningen. Hidtil har YouSee haft 500 GB til 399 kroner som den største løsning. Generelt tilbydes der lige nu 300-500 GB i markedet på sådanne pakker.

YouSee leverer en ekstern antenne sammen med bredbåndsrouteren. Der kan vælges imellem en rundstrålet eller retningsbestemt. Kunder med lidt teknisk snilde kan dermed rette modtageantennen direkte mod den nærmeste mobilmast.

Læs også: Fiber får konkurrence: Trådløst gigabit bredbånd inden for et år

YouSee: Vi lover ikke, at du kan spille CounterStrike

Hvor god forbindelse den mobile løsning leverer, afhænger af hvor i landet kunden befinder sig, antallet af brugere på masten, afstanden til masten og andre forhold.

Alligevel mener YouSee, at forbindelsen kan fungere til både CounterStrike og streaming.

– ”Rigtigt mange steder vil du kunne spille CounterStrike på forbindelsen, men det afhænger af de lokale forhold. Det er ikke sådan, at vi lover, at kunderne kan spille CounterStrike på forbindelsen. Vi tilbyder 14 dages fortrydelsesret,” fortæller Kasper Ørtvig, mobildirektør i YouSee, til MereMobil.dk.

Fortrydelsesretten betyder, at kunderne der ikke synes forbindelsen er tilfredsstillende, kan returnere produktet.

Kasper Ørtvig lægger vægt på, at TDC’s netværk har et stort overskud, også når mange kunder benytter mobilmasten samtidigt.

I slutningen af 2017 lancerede Telia et 4G-produkt, hvor netforbindelsen i hjemmet leveres over mobilmasten. Datapakken indeholder her 2.000 GB (2 TB) data. Hastighedsgrænsen er 50 mbit.

På MereMobil.dk har vi løbende fulgt udviklingen inden for mobilt bredbånd til Udkantsdanmark. Du kan finde mere inspiration i artiklen: Gør-det-selvMobilt bredbånd til Udkantsdanmark.

Læs også: Glem kabler og sats på mobilt internet, siger topchef hos 3

Mere til historien

Hen over foråret forventer YouSee, at kunne tilbyde montering af den mobile bredbåndsmodem med ekstern antenne. Men i første omgang, skal kunderne selv udføre opsætningen.

Artiklen er publiceret i samarbejde med meremobil.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her