• For abonnenter

Kokken, der holdt op med at snakke – næsten

75 år: Søren Gericke bragte dansk gastronomi op fra kulkælderen, og han blev landets første kendiskok.

Artiklens øverste billede
Han er kendt som manden, der taler som et vandfald, og med sin store passion for mad var han med til at gentænkte det danske gourmetkøkken. Arkivfoto: Emil Agerskov

»Da jeg blev 60, besluttede jeg mig for at holde op med at tale,« sagde Søren Gericke i 2013 til Politiken, hvor han også fortalte om sit eget vanskelige sind og om »de sorte huller, man kan falde ned i.«

Mørke depressioner, måneder med blikket fæstnet på væggen. Han gider ikke råbe mere, selv om han er kendt for at tale hurtigt.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.