Annonce
Litteratur

Arbejdede på bog frem til sin død: Nu udkommer Kim Larsens erindringer

Bogen kommer på gaden inden jul - med familiens velsignelse.

Kim Larsen døde den 30. september 2018. Han blev 72 år. Arkivfoto: Per Lange

I løbet af Kim Larsens lange karriere blev han hyppigt kontaktet af folk, der gerne ville have ham til at medvirke i bøger.

Standardsvaret var »nej«.

Men det ændrede sig, da forfatteren Jens Andersen kom ind i billedet. I trekvart år frem til nationalskjaldens død en søndag morgen i september mødtes de to således flere gange i Kim Larsens køkken i Odense til lange samtaler. De samtaler bliver nu omsat til en erindringsbog – med familiens fulde opbakning.

»Kim selv ville have råbt "STOOOOP NU” for længst«: Kim Larsens enke siger tak

Det oplyser Politikens Forlag onsdag på sin hjemmeside.

Før Kim Larsen døde efter længere tids sygdom i en alder af 72 år, nåede han og Jens Andersen således at gennemføre en række interviews om sangerens slægt, barndom og ungdom frem til 1970’erne, hvor han fik sit store musikalske gennembrud med Gasolin.

»Jeg tror, at Kim Larsen selv var overrasket over, hvor detaljeret hans livsfortælling blev, som den skred frem. Det var ligesom lag på lag, der pludselig var sat i skred. Det rullede bare derudaf, og det virkede også som om, han blev mere og mere inspireret og undervejs flyttede erindringer over i sit musikalske univers. Her eneste gang sluttede han vores lange samtaler med en lille dramatisk cliffhanger, så jeg kunne glæde mig til næste gang. Jo, jo, en rigtig spillemand - og en djævleblændt god mundtlig fortæller,« siger Jens Andersen ifølge forlaget om bogen.

Jørn Jeppesen, som var Kim Larsens impressario, fortæller, at det ærgrede sangeren, at han ikke nåede at lægge sidste hånd på fortællingen. Men bogen bliver færdiggjort i den ånd, der også har præget samarbejdet mellem ham og Jens Andersen, der havde »perfekt kemi«, tilføjer impressarioen.

Jens Andersen står bag anerkendte biografier om bl.a. Tom Kristensen, Astrid Lindgreen og Frank Arnesen. Et forfatterskab, som Kim Larsen nærede respekt for, fortæller Jørn Jeppesen.

Erindringsbogen udkommer den 4. december 2018.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Litteratur
Annonce
På den anden side

Kommentar: Måske skulle de læse lidt Hal Koch i SF?

Palle Weis
Boykotten af åbningsgudstjenesten viser, at nu fører også de folkevalgte an i den identitetspolitiske balkanisering af samfundsdebatten.
Annonce
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere
Den 13-årige Emil Bengtsson krammede sin gode ven i stilhed, da de fik at vide, at deres fælles hjem skal lukke
Emil Lundgård Bengtsson kan finde på at true og sparke pædagogerne på døgninstitutionen Dalgaarden. De kan til gengæld finde på at holde ham fast og fjerne ham med magt. Alligevel håber han, at de flytter med, når han snart skal forlade sit hjem igennem mere end to år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her