Film & tv

Nyt kapitel af monumentalt filmhit er langsomt undervejs

Warner har taget de første spæde skridt til en ny "Matrix"-film, men der bliver ikke tale om en direkte fortsættelse af trilogien.

Keanu Reeves i den første "Matrix"-film, der havde premiere i 1999. Foto: Warner Brothers

Da den første film i "Matrix"-trilogien havde premiere i USA i marts 1999, havde man ikke de helt store forventninger til filmen, men al skepsis blev meget hurtigt fejet af bordet.

Filmen, der foregår i en computer-genereret virkelighed engang ude i fremtiden, blev en monumental succes og regnes i dag som en klassiker.

Filmen indtjente på verdensplan omkring hvad der svarer til 3,2 milliarder kroner, og den vandt blandt andet fire Oscar-priser. Desuden blev der udviklet flere computerspil og salget af merchandise indtjente styrtende summer.

Derfor intet under, at der blev lavet yderligere to film i serien:

"The Matrix Reloaded" og "The Matrix Revoutions", der begge havde premiere i 2003.

De fik ikke nær den samme succes som de to første, men de var med til at gøre Keanu Reeves, der har hovedrollen som computer-programmøren Neo, til en af tidens rigeste Hollywood-stjerner.

Lige siden har der været spekuleret i, om trilogien ville få en fortsættelse enten som film eller tv-serie.

Nu meddeler Warner Bros., at man er gået i gang med forberedelse af en ny "Matrix"-film, og det er stort set alt, hvad man på dette meget tidlige stade vil sige om produktionen.

Dog har Warner oplyst, at produktionen ikke vil omfatte søskendeparret Lana og Lilly Wachowski, der skrev manuskriptet til de tre første film.

Se har traileren til første "Matrix"-film fra 1999:

Selskabet har også understreget, at den kommende "Matrix"-film bliver et reboot og ikke et remake. Et reboot behøver ikke nødvendigvis at følge den grundlæggende historie ligesom de oprindelige figurer i filmen behøver at være med igen. Havde der været tale om en remake, kunne der være tale om en genindspilning eller en direkte fortsættelse af de tre første film.

Et eksempel på et aktuelt remake er Disneys højaktuelle "Beauty and the Beast", der skildrer nøjagtig samme historie som animationsfilmen fra samme selskab.

Warner Bros. tog i øvrigt første skridt i retningen af et reboot allerede i 2003, da man - udover de to regulære biograffilm - udsendte animationsfilmen "The Animatrix", der fortalte ni helt nye historier baseret på "Matrix"-universet, men med andre figurer.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her