Annonce
Film & tv

BBC flyttede kendt alpeformation til Himalaya

Tv-stationen siger, der er tale om menneskelig fejl.

Den kendte alpeformation Tre Cime Di Lavaredo dukkede pludselig op i en BBC-dokumentar om hyrder i Himalaya. PR-foto: BBC
BBC

Tro kan flytte bjerge lyder et gammelt ordsprog, men det kan den britiske tv-station BBC åbenbart også.

I februar viste BBC første afsnit af dokumentarserien 'Earth's Natural Wonders' - Jorden Naturvidundere, - og her var der sket en grel fejl.

Det skriver avisen The Times.

I programmet var der bl.a. fokus på nepalesiske yakhyrder. Men da yakhyrderne driver deres okser gennem Himalayas bjergrige landskab, mødte der seerne et noget uventet syn i baggrunden.

Video: Skaberne bag "Stranger Things" beskyldes for at have stjålet idéen til hitserien

Her så man landemærket Tre Cime Di Lavaredo, en klippeformation som er blandt de mest kendte fra de italienske Dolomitter, som ligger i den sydlige del af Alperne, over 6000 kilometer fra Nepal.

En vaks seer spottede fejlen, og BBC fik efterfølgende klippet alpeformationen ud af den version, som er tilgængelig på tv-stationens streamingtjeneste.

Ny trailer: Dystopisk fremtidsserie vender tilbage den 26. april

Til The Times fortæller BBC, at det var en menneskelig fejl, som var skyld i, at alpeformationen dukkede op i Himalaya. Bånd af bjergkæden havde fået det forkerte label, og var derfor havnet i Himalaya-bunken.

BBC er kendt for at producere nogle af verdens mest anerkendte naturdokumentarer, men det er ikke første gang, at der er dukker sager om ukorrekte informationer op.

Tidligere på ugen indrømmede tv-stationen således, at en scene fra serien 'Human Planet' omhandlende Korawai-stammen i Papua Ny Guinea var upræcis. Klippet viste stammen bygge et hus i trætoppene i junglen, men stammen havde ingen intentioner om at bo i en sådan hytte.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
BBC
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Lillelund: Ridderne af den varme luft

Niels Lillelund
Hvem tør anfægte den gode vilje og det rene hjerte eller bede om dokumentation?
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side

Kommentar: Måske skulle de læse lidt Hal Koch i SF?

Palle Weis
Boykotten af åbningsgudstjenesten viser, at nu fører også de folkevalgte an i den identitetspolitiske balkanisering af samfundsdebatten.
Annonce
Annonce
Her får safarirejsen en sød afslutning
Langs Kenyas kyst får man nogle af Afrikas bedste badestrande og kulturoplevelser i byer som Mombasa og på øen Lamu. Det er et perfekt sted at skylle støvet af sig efter strabadserne inde i landet, og fra oktober til december er der mulighed for at se pukkelhvaler. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her