Annonce
Film & tv

Forskere: Flere begik selvmord efter Robin Williams' død

Selvmordsraten i USA steg med 10 pct., i månederne efter komiker og skuespiller Robin Williams begik selvmord.

Robin Williams begik selvmord den 11. august 2014.

I månederne efter komikeren og skuespilleren Robin Williams den 11. august 2014 tog sit eget liv, steg antallet af selvmord i USA markant. Med 10 pct.

Det skriver et forskerhold fra Columbia University i det videnskabelige online magasin PloS One.

»Der var en hurtig stigning i antallet af selvmord i USA i august 2014, og især selvmord som følge af kvælning, der lignede Robin Williams' dødsårsag,« skriver David Fink, der leder forskerholdet.

»Der er en stigning på godt 32 pct. i selvmord som følge af kvælning i månederne efter Williams' død. Til sammenligning var stigningen i antallet af dødsfald som følge af alle andre selvmordsmetoder på tre procent«, skriver forskerne, som har sammenlignet antallet af selvmord i USA fra august til december 2014 med tidligere år.

Selv om stigningen i antallet af selvmord blev observeret på tværs af køn og aldersgrupper, var den største stigning i antallet af selvmord blandt mænd i alderen 30-44.

Dem sagde vi farvel til i 2014

Ifølge forskerne kan stigningen skyldes mediernes intensive dækning af skuespillerens død. Det er nemlig ikke hver gang en berømthed tager livet af sig, at det har samme effekt.

F.eks. skriver forskerne, at Kurt Cobains selvmord i 1994 ikke førte til en stigning i antallet af selvmord, og at det kan skyldes forskellen på mediernes dækning af de to dødsfald.

For mens der var meget få oplysninger om, hvordan Kurt Cobain tog livet af sig, da nyheden først kom ud, blev der efter Robin Williams' død holdt en tv-transmitteret pressekonference, hvor det blev oplyst, at Williams havde hængt sig i sit soveværelse med et bælte, og at han desuden havde snittet sig i håndleddene.

At Robin Williams død påvirkede masser af mennesker, er helt sikkert. John Draper, formand for the National Suicide Prevention Lifeline, siger til NBC, at mediernes rapporter om Williams selvmord resulterede i en stigning på 105 pct. i antallet af opkald til organisationens selvmordslivline.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side
Annonce
Annonce
Bolig
Dansk designer med store ambitioner: »Om 10 år har vi skabt et globalt brand«
Sådan siger Driton Memisi, som har sat sig for at hjælpe det nye designfirma Handvärk ud i verden. Brandet lancerer netop nu i forbindelse med 3 Days of Design bordet “Studio Table”, som hidtil kun har været vist på Maison & Objet i Paris. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her