Rom vil begrænse turiststrøm ved Trevi-fontænen

Frivillige holder styr på tropperne.

Artiklens øverste billede
Interessen for Trevi-fontænen i Rom voksede markant, efter at Marcello Mastroianni og Anita Ekberg badede i springvandet i filmen "'La Dolce Vita" (Det Søde Liv) fra 1960.

I forvejen er der trangt i gaderne omkring en af Roms største turist-attraktioner Trevi-fontænen. Nu kan der ligefrem opstå sneglekø for overhovedet at komme i nærheden af det berømte springvand.

57 år efter at den svenske skuespiller Anita Ekberg tog et bad i springvandet i filmen ”La Dolce Vita”, er interessen for springvandet så stor, at Rom har indført adgangsbegrænsning. Det kan betyde lang ventetid på at kaste den obligatoriske mønt i vandet, skriver den italienske avis La Repubblica.

Ifølge avisen eksperimenterer Rom med det, byen kalder »en kontrolleret strøm« mod springvandet, angiveligt for at give flere turister en god oplevelse og for at undgå tumult omkring springvandet.

Tiltaget er et led i den opdragelse, som Roms borgmester, Virginia Raggi fra Femstjernebevægelsen, har sat ind over for byens turister. Der vanker bøder, hvis man hiver madpakken frem og indtager den på seværdighederne, hvad enten det er Trevi-fontænen eller Den Spanske Trappe. I september kunne den Rom-baserede avis Il Messaggero fortælle, at syv spisende turister på Den Spanske Trappe måtte indkassere en bøde på 120 euro.

Og i juni kunne flere italienske medier fortælle, at forbuddet mod at bade, sidde på, lade dyr drikke af og at kaste alt andet end lykkemønter i springvandene også var forbudt.

Ifølge La Repubblica vil adgangsbegrænsningen til Trevi-fontænen foreløbig håndhæves frem til slutningen af september, men bliver eksperimentet en succes, så er der lagt op til, at det skal fortsætte. Både bypoliti, den militære gren af politiet, carabinieri, og 24 frivillige er udkommanderet til at sørge for en flydende turiststrøm, og at forbuddene overholdes.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen