Evaluering: Sikkerheden var overordnet i orden under AC/DC-koncert

Østjyllands Politi, Østjyllands Brandvæsen og Aarhus Kommune v/Aarhus Event har nu evalueret afviklingen af AC/DC-koncerten på Ceres Park i Aarhus den 12. juni.

Artiklens øverste billede
Udfordringerne i forbindelse med AC/DC-koncerten på Ceres Park den 12. juni betyder, at Østjyllands Politi nu skærper kravene til arrangørerne ved kommende arrangementer på Ceres Park. Der bliver bl.a. stillet krav om, at ind- og udgangsforholdene skal forbedres, proceduren for pladsanvisning skal forbedres, og lokale repræsentanter fra Aarhus Elite skal være repræsenteret i arrangørorganisationen, så man sikrer, at der er én med lokalkendskab til stede under koncerten.Foto: Casper Dalhoff

Der var ikke lukket for mange ind. Antallet af medarbejdere til stede på stadion var nok. Og der var udarbejdet en plan for evakuering.

Men der skal være bedre ind- og udgangsforhold.

Det er konklusionen på Østjyllands Politis, Østjyllands Brandvæsens og Aarhus Kommunes v/Aarhus Event evaluering af afviklingen af AC/DC-koncerten på Ceres Park den 12. juni.

Arrangørerne bag koncerten fik mange verbale øretæver med på vejen fra utilfredse koncertgængere efter koncerten.

De mente, at sikkerheden og logistikken på stadion slet ikke var i orden.

Ifølge evalueringen var sikkerheden overordnet i orden.

»Vores vurdering er, at antallet af koncertgæster stemte overens med, hvad der er plads til på Ceres Park. Vi har også kunnet konstatere, at arrangøren havde det påkrævede antal medarbejdere til stede på stadion, og at der var udarbejdet en plan for evakuering. De brandsikkerhedsmæssige rammer under afviklingen af koncerten var altså i orden,« siger direktør for Østjyllands Brandvæsen Lars Hviid i en pressemeddelelse.

Myndighederne har dog også konstateret, at der var store udfordringer ved indgangen og i forbindelse med pladsanvisning, da koncertgæsterne blev lukket ind på stadion.

»Når 46.000 mennesker skal lukkes ind gennem én sluse og i øvrigt stå tæt op af hinanden under en koncert, så kan det ikke undgås, at der bliver skubbet og mast. Det har forståeligt nok gjort, at nogle har følt sig utrygge, og det er selvfølgelig ubehageligt og uhensigtsmæssigt, men vi vurderer ikke, at der har været fare for folks sikkerhed,« siger vicepolitiinspektør Leif Benny Kristensen i pressemeddelelsen.

Udfordringerne i forbindelse med AC/DC-koncerten betyder, at Østjyllands Politi nu skærper kravene til arrangørerne ved kommende arrangementer på Ceres Park.

Der bliver bl.a. stillet krav om, at ind- og udgangsforholdene skal forbedres, proceduren for pladsanvisning skal forbedres, og lokale repræsentanter fra Aarhus Elite skal være repræsenteret i arrangørorganisationen, så man sikrer, at der er én med lokalkendskab til stede under koncerten.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.