Live Nation: Vi er kede af, at folk har følt sig utrygge

Arrangøren af søndagens kaotiske AC/DC-koncert på Ceres Park i Aarhus har fået hård kritik for manglende sikkerhed.

Artiklens øverste billede
AC/DC leverede ifølge anmelderne en god koncert i Aarhus søndag aften. Men koncertens arrangører får drøje hug for at sløse med sikkerheden og ikke have styr på de 46.000 gæster. Foto: Casper Dalhoff

Arrangøren bag søndag aftens AC/DC-koncert på Ceres Park i Aarhus har fået verbale øretæver med på vejen fra utilfredse koncertgængere, som mener, at sikkerheden og logistikken på stadion slet ikke var i orden.

Jyllands-Posten har været i kontakt med flere rockfans, som har haft en særdeles negativ oplevelse af arrangementet, helt uagtet at selve koncerten forløb fint.

»Vi havde en siddeplads i afsnit C3, men der var ingen skilte til at lede os på vej. Vi fandt stedet og ville op for at hente endnu en øl da indgang C3 blev lukket og vi kunne ikke komme tilbage. Alle andre indgange pånær en enkelt var også lukkede,« fortæller Ole Sørensen, der også kan bekræfte andre koncertgængeres historier om, at vagterne slet ikke tjekkede folks billetter, så gæster med ståpladser frit kunne gå op på de i forvejen fyldte tribuner.

Samtidig var trapperne, der skulle holdes frie af sikkerhedshensyn, stopfyldte.

»Efter opvarmningen skulle min sidekammerat på toilet, men da han skulle tilbage på sin plads begyndte AC/DC samtidig, og så var trappen ned fuldstændig spærret. Han kunne ikke komme tilbage og måtte se hele koncerten fra øvre tribune i stedet for,« fortæller Ole Sørensen, der også fandt det utrygt, at alle tilhørerne efter koncerten skulle presses ud af en ganske smal udgang.

En anden koncertgæst, Hans Jørgen Larsen, fortæller, at der ligefrem var en total mangel på sikkerhed før og under koncerten.

»Det var kun, fordi folk opførte sig pænt, at der ikke skete uheld,« skriver han i en mail til Jyllands-Posten.

Hos Live Nation tager man kritikken til sig og beklager de mange dårlige oplevelser.

»Vi er kede af, at man har følt sig utrygge og tager kritikken meget alvorligt, og det vil vi bestemt tage med i vores evaluering. Folk skal ikke føle sig utrygge, når de er til koncert,« siger Jesper Christensen, administrerende direktør i Live Nation Danmark.

Live Nation erkender, at der var nogle flaskehalse ved indlukning til stadion, men forklarer også at publikum visse steder på stadion ikke ville følge vagternes anvisninger, hvilket bl.a. skabte menneskemylder på trappen.

På Live Nations Facebook-side har det hele mandag væltet ind med kritiske kommentarer fra folk, der er mere eller mindre chokerede over den måde, koncerten blev afviklet på. Flere opfordrer Live Nation til at komme med en officiel undskyldning til søndagens 46.000 gæster.

Jesper Christensen mener desuden, at det er uundgåeligt med en vis kritik efter så store arrangementer.

»Der er ingen steder i Danmark, som er indrettet til at kunne modtage 45.000 mennesker på under to timer. Trafikmønstret er anderledes til en enkeltstående koncert end til for eksempel en festival,« siger han.

Live Nation er nu i gang med at evaluere forløbet.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.