Læger skal flytte til Gellerup

Region Midtjylland vil sælge sine læge- og funktionærboliger ved Aarhus Universitetshospital. Lægerne skal i stedet tilbydes boliger i Gellerup.

Artiklens øverste billede
Region Midtjylland ønsker at placere 73 nye boliger til yngre læger under uddannelse i den nordlige del af Gellerup. Her flytter også 1.000 medarbejdere fra Aarhus Kommune og Østjyllands Politi ind i det viste kontorhus, som Aarhus Kommune forventer færdigopført i slutningen af 2018. I området skal der også opføres 400 ungdomsboliger.

Region Midtjylland vil af med sine nuværende læge- og funktionærboliger i Aarhus. Fremover skal behovet for lægeboliger til læger under uddannelse dækkes, ved at regionen lejer lejligheder, hvilket, regionen forventer, bliver i Gellerupparken/Toveshøj i Brabrand.

Her er Aarhus Kommune i gang med den 1,7 mia. kr. dyre forandring, som skal gøre Gellerup til et attraktivt boligområde. Regionen påpeger, at Gellerup har kort afstand til Skejby, hvor regionen er i gang med opførelsen af Det Nye Universitetshospital, som skal samle de nuværende hospitalsmatrikler i Aarhus fra 2020.

»Vi vil gerne være med til at udvikle Gellerup på denne måde, hvor ressourcestærke unge også bliver en del af området,« siger formanden for hospitalsudvalget i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S).

Forpligtet til lægeboliger

Region Midtjylland, som ikke regner med at spare penge ved flytningen, vil med placeringen af de nye lægeboliger tilgodese Aarhus Kommunes ønske om en mere blandet beboersammensætning i området, skriver administrationen i sin anbefaling til regionsrådets forretningsudvalg, som har sagen på dagsordenen for tirsdagens møde

Region Midtjylland er gennem overenskomsten med Yngre Læger forpligtiget til at stille 73 boliger til rådighed til læger under uddannelse på Aarhus Universitetshospital.

De nuværende lægeboliger fordeler sig på 57 ejerboliger og 13 lejeboliger. Derudover har Region Midtjylland i dag 62 funktionærboliger, der ligesom de fleste af lægeboligerne ligger i Barthsgade ved Aarhus Universitetshospital på Nørrebrogade og i Tage-Hansens Gade ved det tidligere amtssygehus. Regionen vil sælge ejerboligerne, som trænger til ombygning og renovering.

Som erstatning arbejder regionen med to modeller. Enten får Region Midtjylland en privat udbyder til at opføre 73 lægeboliger i Gellerup, hvor regionen efterfølgende vil leje sig ind på en langtidskontrakt. Eller også lejer regionen 73 lægeboliger af private udlejningsvirksomheder. Administrationen i Region Midtjylland foretrækker den første model.

Ifølge programleder Per Frølund, Gellerupsekretariatet, Aarhus Kommune, er regionens beslutning glædelig.

»Det er et vigtigt signal om, at vi er i gang med at lave en ny bydel med en mere alsidig beboersammensætning i Gellerup/Toveshøj,« siger han.

Formanden for foreningen af Yngre Læger, Camilla Rathcke, anerkender, at Region Midtjylland har ret til at flytte lægeboligerne.

»Men jeg synes, at det er ærgerligt, hvis man spekulerer i, at lægerne ikke vil flytte ind i de nye lejligheder,« siger Camilla Rathcke.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.