Mr. AGF får sit livs store drøm opfyldt

Vibse - John Stampes frue gennem 20 år - var selvfølgelig ikke overrasket over, at hendes mand skulle overtage jobbet i AGF.

»Hans store drøm har altid været at træne et hold i superligaen. Og hvis en drøm skal gå i opfyldelse, skal man forfølge den. Og ved du hva', jeg kunne alligevel ikke holde ud til at have en mand, der kom hjem hver dag klokken fem og spurgte efter avisen og sine sutsko,« siger Vibse, som Vibeke Møller kun kaldes af venner og familie.

Fru Stampe har født gemalen tre børn, hvoraf den ældste, Martin, er 22 år, mens Nanna er 17 år og Alexander er ti år.

¨Hjertet banker for fodbold

Den store familie har ikke forhindret John Stampe i at involvere sig helhjertet i fodbold, i særdeleshed i AGF, men de seneste år i Randers-forstaden Vorup, landsholdsspilleren Martin Jørgensens hobby-klub.

For nogle år siden var John Stampe ynglingetræner i AGF, men internt ville ledelsen helst have, at han fik mere erfaring - og gerne i en klub uden for AGF. Den har han fået nu.

Men at John Stampe lige nu skulle overtage jobbet, var uventet i de fleste århusianske hjem.

Povlsen overrasket

Også hos vennen Flemming Povlsen, som i forgårs havde inviteret John Stampe til en gang bordtennis.

»Da han fortalte det, kunne jeg slet ikke forestille mig det. Det kom som en bombe. Med hans seriøse, engagerede indstilling kan det kun blive en succes. Jeg vil håbe, at den galskab, han viste på banen, vil smitte af på spillerne, så holdet bliver mere aggressivt. For truppen er ikke blevet bredere,« siger den tidligere landsholdsspiller, som sammen med John Stampe, Kent Nielsen og Lars Lundkvist har en selvbestaltet mandeklub, som hyppigt mødes og foretager sig det, mænd laver i selskab med andre mænd: spiller bowling, kører gokart, ser fodbold og får sig en uforpligtende pilsner.

»For AGF's og Johns skyld håber jeg, han får lov til at sidde i jobbet i de tre og et halvt år, kontrakten varer. Det kom som en overraskelse for mig, men jeg tror, det er en god løsning,« siger Lars Lundkvist, som i to perioder selv tidligere træner i AGF, men nu i spidsen for Skovbakken. Hverken han eller Flemming Povlsen skal involveres i AGF p.t..

»Men jeg synes det er rart at se, at en af de gamle kæmper kommer ind i klubben. Det har AGF været for dårlig til tidligere. John Stampe har den styrke, at han har goodwill. Og han kan i hvert fald sælge billetter. Han er godt klar over, at fodbold også er et skuespil, som man som træner er forpligtet til at skabe interesse for,« siger Flemming

Povlsen, som i den kommende

tid vil følge Mr. AGF's arbejde

på nærmeste hold. Akkurat som

Lars Lundkvist, der er en af

sikkert mange, der i formiddag møder op i MCT-Hallen, når

John Stampe for første gang leder træningen i den klub, hans fodboldhjerte banker for.

jesper.engmann@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen