Annonce
USA

Trumps tidligere advokat er sprunget ud som demokrat

Michael Cohen tager afstand fra den nuværende amerikanske regerings værdier.

Donald Trumps mangeårige ven og advokat, Michael Cohen, støtter nu Demokraterne.

Det bekræfter Michael Cohens egen advokat, Lanny David, på Twitter, efter at det politiske medie Axios torsdag afslørede partiskiftet.

»Michael Cohens tilbagevenden til Demokraterne er endnu et skridt på hans rejse, hvor han sætter familie og fædreland først og tager afstand fra den nuværende regerings værdier,« skriver Lanny David.

Michael Cohen var Donald Trumps advokat fra 2006 til maj 2018 og var gennem et år en af de ansvarlige for Republikanernes økonomi. Han er dog mest kendt for at være Donald Trumps advokat under Stormy Daniels-sagen, hvor han betalte Stormy Daniels og en anden kvinde penge for at tie stille om deres påståede affærer med Donald Trump.

Michael Cohen: Hvem er manden, der ville tage en kugle for Trump?

Under et vidneudsagn i maj erklærede Michael Cohen sig skyldig i ulovlig påvirkning af valget og meddelte, at Donald Trump havde beordret ham til at begå en forbrydelse, da Trump gav Cohen besked på at betale de to kvinder.

Noget, Donald Trump har benægtet.

Præsidenten hævder tværtimod, at han betalte pengene ud af egen lomme og dermed ikke brød valgreglerne.

Michael Cohen erklærede sig tidligere i år skyldig i flere tilfælde af skattesvindel og ulovlige kampagnedonationer.

»I dag rejste han (Cohen, red.) sig op og vidnede under ed om, at Donald Trump beordrede ham til at begå en forbrydelse ved at betale to kvinder med det primære formål at påvirke valget,« sagde Michael Cohens advokat, Lanny Davis, i august til medierne.

»Michael Cohen har valgt at erklære sig skyldig, således at hans familie kan få fred og komme videre,« lød det fra advokaten.

Domsafsigelsen mod Cohen sker efter planen i december.

Flere analytikere har siden beskrevet, hvordan forholdet mellem Donald Trump og Michael Cohen er iskoldt, fordi præsidenten ikke gjort eller sagt noget for at støtte sin tidligere advokat i sagen om tys tys-pengene til Stormy Daniels.

Michael Cohen har tidligere været registreret demokratisk vælger.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her