Annonce
USA

Borgmester har erklæret undtagelsestilstand i Washington D.C.

Myndighederne er i gang med at tage sine forholdsregler inden orkanen Florences landgang.

Orkanen "Florence" befinder sig tirsdag morgen cirka 1.700 kilometer fra USA's østkyst. Foto: NOAA via AP

Borgmesteren i Washington D.C., Muriel Bowser, har erklæret undtagelsestilstand forud for orkanen Florences landgang senere på ugen.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Orkanen "Florence", som lige nu befinder sig i Atlanterhavet, tog mandag til i styrke og er mandag eftermiddag blevet en kategori 4-orkan med en vindstyrke på 51 m/s og vindstød på op mod 63 m/s.

Prognosen fra amerikanske meteorologer går på, at den inden for de næste 36 timer vil kunne udvikle sig til et uvejr i kategori 5, før den formentlig vil bremse op, når den rammer kysten.

Man taler om en kategori 5-orkan, når vindhastighederne når over 70 m/s.

»Kraftigste orkan i tre årtier« på vej mod USA's østkyst

Guvernørerne i delstaterne North Carolina, South Carolina og Virginia erklærede i weekenden også undtagelsestilstand for at give myndighederne mulighed for at forberede sig på orkanen.

Hvis prognoserne for "Florence" holder, bliver den ifølge CNN's meteorolog Chad Myers »den kraftigste storm, der har ramt området i tre årtier«.

Orkanens komme har betydet masse-evakueringer af folk ved kysterne. Således måtte en million mennesker på USA's østkyst tirsdag morgen forlade deres huse for først at vende tilbage, når uvejret er passeret.

»Dette er en meget farlig orkan, og vi ønsker ikke at se ét eneste menneskeliv gå tabt,« sagde guvernør Henry McMaster i South Carolina mandag på et pressemøde.

Evakuering er i gang: Ekstrem orkan har kurs mod USA

Prognoserne peger på, at voldsomme vinde vil ramme kysten sent onsdag aften, og at orkanen vil ramme torsdag middag. Selve uvejret vil formentlig ramme torsdag aften eller natten til fredag.

Truslen mod indbyggerne ved kysterne er dog ikke begrænset til stærke vinde. Det forventes også, at der vil falde kraftig regn, og at uvejret vil presse vandstanden i hav, vandløb og floder op, hvilket vil føre til oversvømmelser.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Sådan ser en Ikea-bolig ud

Ikea-familien skal til at bygge sine første boliger i Danmark. Se her hvordan tilsvarende boliger i Sverige ser ud. Finans
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her