Annonce
USA

Orkan på vej mod USA tager til i styrke

I flere stater har myndighederne erklæret undtagelsestilstand.

Orkanen Florence befinder sig i Atlanterhavet og er det tredje uvejr fra højre. Yderst til højre ses den tropiske storm Helene, og som nummer to er den tropiske storm Isaac. Foto: NOAA/AP

Orkanen "Florence", som lige nu befinder sig i Atlanterhavet, er taget til i styrke og er mandag eftermiddag blevet en kategori 4-orkan med en vindstyrke på 51 m/s og vindstød på op mod 63 m/s.

Og de amerikanske meteorologer, som følger orkanen nøje, regner med, at den tager yderligere til i styrke, skriver CNN.

»Uvejret bliver voldsommere og voldsommere,« siger CNN's meteorolog Chad Myers.

Orkanen Florence set fra Den Internationale Rumstation, ISS. Foto: Nasa/AP

Orkanen er på vej mod østkysten og forventes at ramme staterne North Carolina og South Carolina hårdest. Hvis prognoserne for "Florence" holder, bliver den ifølge CNN-meteorologen »den kraftigste storm, der har ramt området i tre årtier«.

Nyhedsbureauet AP kalder en kategori 4-orkan for »potentielt katastrofal« for de ramte områder.

Det forventes, at vandstanden vil stige markant, og at der vil falde kraftig regn, når uvejret rammer.

Voldsom orkan har kurs mod den amerikanske østkyst

I de to stater er man begyndt at forberede sig på, at uvejret rammer. Myndighederne i North Carolina har mandag beordret en evakuering af de mest udsatte kystområder med virkning fra tirsdag morgen.

I South Carolina har man iværksat en tvungen evakuering af en million indbyggere.Guvernørerne i både North Carolina, South Carolina og Virginia erklærede i weekenden desuden undtagelsestilstand for at give myndighederne mulighed for at forberede sig.

I USA tales der om "hurricane season", altså nogle måneder, hvor tropiske storme og orkaner kan ramme østkysten. Sædvanligvis løber denne sæson fra juni til november med september som én af de mest aktive perioder.

Det forventes, at "Florence" rammer kysten torsdag aften eller tidligt fredag morgen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her