Annonce
USA

Trump fyrede sin minister over Twitter

Ifølge veteranernes minister havde Det Hvide Hus presset på for, at han selv skulle opsige sin stilling.

Goddag og farvel. Den amerikanske præsident har i løbet af den seneste måned fyret sin nationale sikkerhedsrådgiver, udenrigsminister og nu ministeren for sager angående krigsveteraner. Foto: Yuri Gripas/AP

Donald Trump er en gavmild bruger af det sociale medie Twitter. Her kommunikerer han sine politiske budskaber og personlige meninger - råt for usødet - ud til de knap 50 millioner mennesker, der følger ham. 

Nu har den amerikanske præsident også brugt det sociale medie til at fyre ministeren for sager angående krigsveteraner, David Shulkin.

Den nu tidligere minister fortalte i et interview med CNN, at han først fik endeligt besked om fyringen, da han læste det på Twitter.

»Det glæder mig at kunne annoncere, at jeg vil udpege den højt respekterede admiral, Ronny L. Jackson, MD, som den nye minister for veterananliggender,« skrev Donald Trump på Twitter og fortsatte:

»Jeg sætter pris på David Shulkins tjeneste for vores land og vores fantastiske veteraner.«

David Shulkin var dog allerede blevet advaret om den meddelelse, der ventede ham, fortalte han til CNN's studieværtinde.

»John Kelly (stabschef for Det Hvide Hus, red.) gav mig en advarsel om, at præsidenten med al sandsynlighed ville tweete en besked ud i meget nær fremtid, og jeg værdsatte at få den advarsel fra Kelly,« lød det fra David Shulkin.

Ifølge David Shulkin havde Det Hvide Hus på forhånd været meget insisterende på, at han selv skulle opsige sin ministerstilling, hvilket han blankt afviste. Og så kom det unægtelige tweet fra præsidenten. 

Fyringen kommer, efter at Donald Trump både har fyret sin nationale sikkerhedsrådgiver og udenrigsminister i løbet af den seneste måned.

Det har længe været ventet, at David Shulkin ville blive den næste, der måtte forlade Trumps kabinet.

Han er anklaget for at have brugt 122.000 dollars af skatteydernes penge på en tur til Europa med sin hustru. Turen bød bl.a. på sightseeing og en tur til tennisturneringen Wimbledon.

David Shulkin var en af de eneste topembedsmand i Trumps administration, der også gjorde tjeneste under den tidligere præsident Barack Obama.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Analyse: Forstå nervekrigen hos Frederiksens ikke-støttepartier

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen (S), får svært ved at undslå sig en skæbnesvanger forhandling, hvis hun vil være statsminister. Nervekrigen er allerede i gang hos ikke-støttepartierne, og parlamentarisk fremstår De Radikale pludselig som det mest vidtgående parti.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Her er en kulturarv, hvor Danmark er verdensførende: Otte store, der har forandret verden
Særligt på ét designområde har danskere slået igennem internationalt: Stole. Derfor har de fået god plads i Frances Amblers nye bog om designikoner fra det 20. århundrede. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her