Helle Thornings mand om drab på engelsk parlamentariker: Et stort tab for Labour-bevægelsen
Stephen Kinnock delte kontor med det britiske parlamentsmedlem Jo Cox, der torsdag er blevet dræbt på åben gade.
Helle Thorning-Schmidts mand Stephen Kinnock er i chok efter drabet på det britiske parlamentsmedlem Jo Cox.
Sammen med Jo Cox delte Stephen Kinnock kontor i det britiske parlament, og han var derfor tæt på det britiske parlamentsmedlem, der tidligere i dag blev overfaldet og dræbt på åben gade.
»Hun var en kærlig person, en god kollega og en god ven. Det var et privilegium at kende hende. Ord kan ikke udtrykke min sorg. Det er en tankeløs handling, og det er umuligt at forstå,« siger Stephen Kinnock i et interview til BBC Radio 4.
Både Stephen Kinnock og Jo Cox blev valgt ind til det britiske parlament sidste år for Labour, som ifølge Kinnock lider et stort tab med drabet på Jo Cox.
»Hun var fra den ægte verden, og det tog hun med til parlamentet, og det var unikt. Hun havde en stor politisk fremtid foran sig, og vi kommer aldrig til at finde ud af, hvilke bidrag hun kunne bringe til offentligheden. Hele Labour-bevægelsen vil blive meget fattigere med tabet af Jo Cox,« siger Stephen Kinnock til BBC Radio 4.
Også den tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt kendte det britiske parlamentsmedlem. På Facebook kalder hun tabet af Jo Cox »enormt«.
»Gennem hendes karriere var Jo en fortaler for forandring og for de mennesker, hun arbejde for. Jeg har i mange år haft muligheden for at vide, hvilken utrolig og dedikeret kvinde, hun var. Dette er et enormt tab,« skriver Helle Thorning-Schmidt på Facebook.
Angrebet på Jo Cox er ikke det første eksempel på en politiker, der overfaldes. Så sent som i tirsdags blev den socialdemokratiske erhvervsordfører Morten Bødskov slået i hovedet med knytnæveslag, da han befandt sig til et fodboldarrangement på Islands Brygge.
Stephen Kinnock mener, at der er opstået en større tolerance for at udtrykke had overfor de folkevalgte.
»Hvis det er sandt, at angrebet bevidst var rettet mod hende og på grund af hendes politiske synspunkt, ændrer det på tingene, og så behøver vi at gentænke vores sikkerhed. Vi elsker at gå ud i vores vælgerkreds, det er vores arbejde, og det vil vi blive ved med, men der har været en stigning i had mod politikere i de senere år. Der synes at være en tolerance, hvor det er i orden at sige forfærdelige ting om de folkevalgte. Og hvem ved, hvad det kan føre til?,« siger han til BBC Radio 4.