Medie: Tyskland brugte sidste år rekordhøje 170 mia. kr. på flygtninge og migranter

Sidste år brugte Tyskland markant flere penge på integration samt på at bekæmpe migration i udlandet.

Artiklens øverste billede
Frivillige giver migranter mad på stationen i München, Tyskland, i september 2015, da store flygtninge- og migrantstrømme ankom til Europa. Foto: Matthias Schrader/AP

Tyskland brugte sidste år et rekordhøjt beløb på at integrere flygtninge, som befinder sig i Tyskland, samt på at bekæmpe grundene til, at folk flygter eller migrerer fra deres hjemlande.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, som har set dokumentet med beløbene. Dokumentet er udfærdiget af det tyske finansministerium.

I alt 23 mia. euro, svarende til godt og vel 170 mia. danske kr. brugte Tyskland på området. Det markerer en stigning på 11 pct. fra det foregående år.

I alt knap 60 mia. kr. blev brugt på tiltag, som skal holde migranter ude af EU samt på at forbedre levevilkårerne i deres hjemlande. Cirka det samme beløb sendte staten som økonomisk støtte til de tyske delstater, som står for integration og boliger til flygtningene.

Den tyske bundeskansler Angela Merkel ytrede under flygtningekrisen i 2015 de berømte ord »wir schaffen das« – oversat »det skal vi nok klare« - da hun undlod at lukke grænserne for tilstrømningen af flygtninge og migranter.

EU's ydre grænse 2015 var mere eller mindre åben og blev krydset af hundredtusindvis af flygtninge og migranter på vej mod Europas lande. Siden er der blevet brugt store beløb på at bygge hegn samt patruljering af grænserne til Europa.

Angela Merkels parti CDU har siden - under sin nye formand, Annegret Kramp-Karrenbauer - meddelt, at der blev begået alvorlige fejl i 2015, og at fejlene fra dengang ikke må gentage sig. CDU vil nu have mere kontrol med de tyske grænser og bedre beskyttelse af EU’s ydergrænser. Der skal mere fokus på hjemsendelser, og kriminelle udlændinge skal straks ud, lyder den nye linje.

Samtidig har partiet besluttet, at der skal kigges på niveauet for ydelser til udlændinge.

Tidligere i år gennemførte analyseinstituttet Gallup en stor undersøgelse blandt over 450.000 voksne mennesker rundt om i verden. Undersøgelsen viste, at migrationsdrømmen lever i bedste velgående, især blandt folk i fattige og underudviklede lande. Over 750 mio. mennesker gik i årene 2015-2017 rundt med et ønske om at flytte til et andet land, hvis de havde muligheden.

En rapport udgivet af Mixed Migration Centre i slutningen af 2018 viste ligeledes, at knap 70 pct. af de mennesker, som allerede er migreret, ville gøre det igen, selvom de har oplevet alt fra seksuel eller fysisk vold, røveri eller kidnapning.

»Det viser, at mange kampagner rettet mod at advare mennesker om risikoen ved migration ikke gør en stor forskel,« sagde Bram Frouws, som er leder af Dansk Flygtningehjælps analysecenter Mixed Migration Centre, dengang til Jyllands-Posten.

Flere organisationer har peget på, at velstående lande først og fremmest bør prioritere at forbedre situationerne i de potentielle migranters hjemlande, hvis øgede migrantstrømme fremover skal undgås.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen