Annonce
Europa

Moderaterna kræver Löfvens afgang

Trods dødt løb mellem de to største blokke vil Moderaternas leder have statsminister Löfven til at gå af.

Sverige borgerlige alliance er større end regeringen, og derfor skal statsminister Stefan Löfven (S) og hans regering gå af.

Det siger Moderaternas partileder, Ulf Kristersson, i en tale til partiets medlemmer og tilhængere på valgaftenen.

- Den her regering har gjort sit, den burde aldrig være tiltrådt til at begynde med, og nu skal den gå af, siger Kristersson om Löfvens socialdemokratiske regering.

Han vil mandag morgen sætte sig sammen med de øvrige tre partier i den borgerlige alliance for at drøfte, hvordan man kan danne regering efter et valg med et yderst tæt resultat.

De to blokke er helt lige i antal mandater - 143 til hver, viser det foreløbige resultat, efter over 95 procent af stemmerne er talt op.

Udenfor de to blokke står Sverigedemokraterna (SD), som bliver Sveriges tredjestørste parti efter Moderaterna. Den indvandringskritiske og euroskeptiske parti har ifølge den foreløbige optælling 17,7 procent.

SD-leder Jimmie Åkesson har betegnet sit parti som valgets vinder og opfordret Kristersson til at mødes med ham for at tale om mulighederne for at danne en regering.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Sverige har ondt i demokratiet
Hans Jørgen Kirkeby
En grundlæggende ændring af hele det svenske samfund er i fuld gang på grund af den voldsomme indvandring.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her