Annonce
Europa

Finsk minister om vegetardag i hæren: »Ingen hær kæmper på kraften fra linsesuppe og blomkålssmoothie«

Den finske forsvarsminister er langt fra imponeret over planerne om en vegetarisk dag i hæren.

Den finske hær vil indføre en ugentlig vegetarisk dag - også uden fisk. Foto: Roman Pohorecki

I Finland er hæren tilsyneladende hoppet med på den vegetariske bølge. I hvert fald har man planer om at indføre en ugentlig vegetarisk dag i garnisonernes madsale fra efteråret.

Det oplyser svenske Yle.

Men det huer absolut ikke den finske forsvarsminister, Jussi Niinistö, som tilhører partiet De Sande Finner. Over for Lännen Media kalder han beslutningen for »ideologisk«

Halvdelen af danskerne ønsker mindre kød og mere plantefars og grøntsager

»Ifølge en gammel talemåde marcherer hæren på maven. Der er ikke nogen hær, som kæmper på kraften fra linsesuppe og blomkålssmoothie,« lyder det fra ministeren, der kræver en forklaring fra forsvaret.

Ifølge forsvarets personaleblad Ruotuväki er kun 88 ud af 20.000 værnepligtige vegetarer. Det er langt færre end i den øvrige befolkning.

Leijona Catering, som står for maden i forsvaret, har forklaret over for Yle, at man har besluttet at servere mere vegetarmad af sundheds- og klimaårsager.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her