Annonce
Europa

Kim Walls mor i Facebook-opslag: »Gennem det her vil Kim leve længe, længe endnu«

Mindefonden blev oprettet tilbage i september sidste år og har nu nået sit mål.

Mange personer mødte torsdag op ved Københavns Byret. Der var således rift om at få én af de fire pladser inde i retssal 60, som var forbeholdt almindelige borgere. Foto: Jens Dresling/Polfoto

På dagen, hvor retssagen mod Peter Madsen, der er tiltalt for drabet på svenske Kim Wall, blev indledt, nåede mindefonden for den selvsamme svensker sit mål.

Det oplyser Kim Walls mor, Ingrid Wall, på Facebook. Hun takker i den forbindelse for den store støtte, som fonden har fået.

»Gennem det her vil Kim leve længe, længe endnu. Det er vidunderligt, at vi når vores mål på den internationale kampdag og også den første dag i retssagen i København,« lyder det bl.a. i opslaget fra Ingrid Wall.

"Kim Wall Memorial Fund" har til formål at støtte kvindelige journalister, der vil dække subkulturer, som Kim Wall selv gjorde det.

Målet var at indsamle 200.000 dollars svarende til knap 1,2 mio. kr.

Mere end 2.200 har, siden fonden blev stiftet den 5. september sidste år, doneret forskellige beløb, og man nåede altså målet torsdag. I skrivende stund er der blevet doneret i alt 200.965 dollars.

Pengene fra mindefonden skal efter planen gå til foreningen International Women's Media Foundation. Via den kan kvindelige ansøgere få et stipendium på ca. 30.000 kr., som bl.a. kan dække rejseudgifter og forsikring i forbindelse med journalistiske reportager.

Kim Walls forældre har oprettet fond i datterens navn

Tidligere på ugen fortalte Ingrid Wall, hvorfor det har været vigtigt for hende og den øvrige familie at oprette fonden i deres afdøde datters navn.

»For alle bliver det her en måde at kunne fokusere på at komme videre, i stedet for at det hele sluttede den aften i ubåden. Det betyder, at hun kommer til at leve videre,« sagde moderen til det svenske nyhedsbureau TT ifølge Aftonbladet tirsdag.

Retssagen mod Peter Madsen forventes endeligt afsluttet den 25. april. Næste retsmøde kommer efter planen til at foregå den 21. marts.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

The Sound of Brexit

Som den gamle musicalklassiker handler brexit om to parter, der skal finde hinanden under vanskelige omstændigheder.
Annonce
Annonce
Annonce
International

The Sound of Brexit

Som den gamle musicalklassiker handler brexit om to parter, der skal finde hinanden under vanskelige omstændigheder.
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her