Satellitbilleder viser aktivitet: Nordkorea gør muligvis klar til missilaffyring

Billeder af et skibsværft i Nordkorea viser muligvis, at en missilaffyring kan være undervejs.

Det er disse satellitbilleder, der har fået en amerikansk tænketænk til at påpege, at en missilaffyring kan være på vej. Video: Reuters

Satellitbilleder af et skibsværft i Nordkorea viser aktivitet, der antyder, at man er i færd med forberedelsen til en testaffyring af mellemdistancemissiler.

Det skriver Reuters på baggrund af en analyse fra en amerikansk tænketank.

Tænketanken The Center for Strategic and International Studies oplyser, at billederne fra skibsvæftet Sinpo i Nordkorea viser flere fartøjer indenfor et beskyttet havnebassin, og der er stor lighed med de fartøjer, som tidligere er blevet anvendt ved en missilaffyring.

Nordkorea meddelte i oktober, at man med succes havde affyret en ny type missil. Navnet på det nye missil var ifølge det statslige medie KCNA Pukguksong-3, og ifølge tænketanken er det formentlig samme type missil, som man er ved gøre klar til en testaffyring fra havet.

Testaffyrringen i oktober blev anset som det mest provokerende træk fra Nordkoreas side, siden man i 2018 indledte dialog om landets atomprogram med USA.

Nordkorea har ikke udført en atomprøvesprængning siden september 2017. Men i august kom det frem, at Nordkorea fortsætter med at udvikle sit atomprogram og er formentlig lykkedes med at udvikle små atomsprænghoveder, der kan monteres på landets interkontinentale ballistiske missiler.

Sådan lød vurderingen i en hemmelig FN-rapport, som nyhedsbureauet Reuters var kommet i besiddelse af. Rapporten skulle være udarbejdet af uafhængige eksperter, der overvåger FN’s sanktioner mod Nordkorea.

USA’s præsident, Donald Trump, har mødtes med Nordkoreas leder, Kim Jong-un, tre gange siden 2018, for at få landet til at opgive sit atomprogram, men det har foreløbigt ikke ført til mange fremskridt.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.