International

Tyrkiet reagerer skarpt mod nyhed om seksuel lavalder

"Tyrkerne tillader sex med børn under 15 år," skrev en østrigsk avis, som er blevet kaldt til orden efter et møde.

Tyrkiets udenrigsministerium har ifølge nyhedsbureauet AFP indkaldt Østrigs charge d'affaires for at fremsætte en protest over det, som landet kalder en "forkert overskrift" på et nyhedsbånd i Wiens lufthavn.

På nyhedsbåndet hedder det, at tyrkerne nu tillader sex med børn under 15 år.

"Det skader Tyrkiets omdømme, og det er ikke sandt," hedder det fra tyrkisk side i en strid, der har belastet forholdet mellem Ankara og Wien yderligere.

Tyrkiets forfatningsdomstol afgjorde sidste måned, at en artikel i den tyrkiske straffelov, som kalder alle seksuelle handlinger med personer under 15 år for strafbare, bør fjernes.

Domstolens afgørelse er blevet fordømt af mange borgerrettighedsgrupper.

Sveriges udenrigsminister, Margot Wallström, blandede sig i striden søndag med et tweet, hvor hun skriver, at "Tyrkiets beslutning om at tillade sex med børn under 15 år må ændres. Børn har brug for mere beskyttelse mod vold og sexmisbrug".

Den østrigske overskrift, som stammer fra avisen Kronen Zeitung, blev fjernet fra nyhedsbåndet i lufthavnen efter den tyrkiske klage, skriver det tyrkiske nyhedsbureau Dogan.

Episoden fandt sted, godt en uge efter at Tyrkiet havde klaget over en anden overskrift i Wiens lufthavn: "Hvis du rejser til Tyrkiet, så støtter du præsident Recep Tayyip Erdogan".

Tyrkiet klagede også over den overskrift og fik de østrigske myndigheder til at sørge for at den blev fjernet.

Østrigs forsvarsminister, Hans-Peter Doskozil, har sammenlignet Tyrkiet med "et diktatur", mens Tyrkiets udenrigsminister, Mevlüt Cavusoglu, har kaldt Wien for "den radikale racismes hovedstad".

/ritzau/AFP
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Ny computer: Sådan sletter du de unødvendige programmer
De fleste nye computere er fyldt med præinstallerede programmer, som bare bør slettes. To it-eksperter guider her til, hvordan du gør. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her