International

Fraklip fra Rusland: Ruslands glemte folkefærd vil igen være store

Kosakker har ageret tæskehold for Kreml og deltaget i krigen i Ukraine, men i deres hjerteland i Don-området vil unge kosakker hellere fokusere på at genoplive den traditionelle kultur.

Det er Mikhail Soldatjenkos livsdrøm, der står næsten færdig ved græsengen oven for den store flod.

”Klosterlandsbyen” kaldes stedet, selvom både kloster og landsby for længst er forsvundet herfra. Nu står der i deres sted et hvidt kapel. Det skal spartles og males indvendigt, men der er allerede blevet samlet mange ikoner, og stedet er taget i brug til forbøn for de afdøde.

Vi er et par kilometer uden for kosakkernes gamle hovedstad, Starotjerkask, ved storbyen Rostov i Sydrusland. For indsamlede midler har man opført det lille kapel på et sted, hvor en kosaklandsby blev udslettet af tyrkerne. Det skete i 1644, men kosakkerne fra området ved floden Don har en lang historisk hukommelse.

Jyllands-Postens reportagehold med korrespondent Poul Funder Larsen og fotograf Gregers Tycho på tur fra Moskva til Sortehavet forud for VM i fodbold. Læs hele deres reportage og se billederne i artiklen her:

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her