International

Fraklip fra Rusland: Hvordan blev "koncentrationslejren" til værtsby for VM?

Saransk, hvor Danmark skal spille første VM-kamp mod Peru, har et særligt forhold til Putin.

Der havde aldrig været en leder af hverken Sovjetunionen eller Rusland på besøg før Vladimi Putin kom til magten. Han har til gengæld besøgt byen hele seks gange.

Den politiske kapital er sat ind via stor loyalitet overfor Ruslands almægtige leder i Moskva, som har kvitteret med tilsvarende støtte til den fattige, triste region Mordovija, hvor Saransk er hovedstaden. Og betød sikkert også en del, da byen fik plads i det fine selskab som værtsby for sommerens VM i fodbold.

Jyllands-Postens reportagehold med korrespondent Poul Funder Larsen og fotograf Gregers Tycho er nået til den støvede industriby for at finde ud af, hvordan det lykkedes området, der tidligere blev kaldt "en koncentrationslejr", at få fingrene i den gyldne billet til VM. Læs artiklen her:

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her