Indland

Dusør på 3.000 kr.: Hvem kan finde flodsvinet "Mogens", som er blevet væk ved Juelsminde?

Verdens største gnaver blev fredag set af en fisker ved Juelsminde.

Kapivaren er verdens største gnaver. Den kan blive op mod 60 cm høj og 130 cm lang. Det er lovligt at holde kapivarer som kæledyr i Danmark, så længe man tager hensyn til dyrets noget omfattende, naturlige behov. Foto: Casper Dalhoff

Det er ikke hver dag, at man kan se et flodsvin bade i havet ved Danmark.

Måske netop derfor trak flodsvinet "Mogens" i weekenden overskrifter, da en fisker opdagede den store gnaver hygge sig i vandet ved Juelsminde mellem Horsens og Vejle.

Men Mogens' eventyr må gerne slutte snart, hvis det står til flodsvinets ejer, Jakob Jørgensen. Han har ledt efter flodsvinet hele weekenden og er nu tæt på at give op, skriver Horsens Folkeblad.

»Jeg vil allerhelst bare have ham hjem igen. Jeg finder ikke lige sådan én som ham igen. Han var sindssyg hyggelig,« siger Jakob Jørgensen.

Ifølge ejeren skal Mogens nok dukke op igen, og han opfordrer folk, der ser gnaveren, til at ringe til Sydøstjyllands Politi. Politiet vil så sørge for, at ejeren bliver informeret, så han kan hente sit dyr hjem.

Flodsvinet, eller kapivaren, er verdens største gnaver, som kan blive op mod 60 cm høj og 130 cm lang. Den befinder sig godt i vand, hvor den kan dykke og blive under vandet ganske længe.

Kapivarer kommer fra Sydamerika og lever ikke vildt i Danmark, men de er lovlige at holde som kæledyr - dog under hensyn til dyrets naturlige behov, som er ganske omfattende.

Det anbefales f.eks., at man holder mere end ét flodsvin, da de er flokdyr, og at man laver en stor indhegning med masser af vand.

Mogens befinder sig ifølge ejeren formentlig i strandkanten omkring Juelsminde. Et vidne har i weekenden angivelig set flodsvinet i Barrit, men præcis hvor Mogens siden er gået hen, vides endnu ikke.
Jakob Jørgensen skrev fredag på Facebook, at Mogens på trods af sin anseelige størrelse er ganske ufarlig.

Ejeren regner med, at Mogens stadig befinder sig omkring Juelsminde, og han har udlovet en dusør på 3.000 kr. til den, der ser Mogens og bliver ved dyret, indtil det er indfanget.

Mogens slap ud i sidste uge, da nogen havde åbnet lågen til hans indhegning.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her