Vidne: Overpris på Farums pensionistrejser

Vidne bekræfter, at der blev betalt 500 kr. i overpris for pensionistrejser for at finansiere rejsebureaus sponsorat i Farum Boldklub.

"Der skal lægges 500 kr. oven i prisen til et sponsorat i Farum Boldklub."

Sådan sagde direktøren i Alletiders Rejser, Poul Erik Madsen, på et tidspunkt til selskabets salgs- og marketingdirektør Jørgen Lindhardt.

Det forklarede Jørgen Lindhardt i dag i retten i straffesagen, hvor Farums tidligere borgmester Peter Brixtofte, tidligere ordførende direktør Leif Frimand, tidligere direktør i Alletiders Rejser, Poul Erik Madsen, og direktør Bjarne Jensen, Sport & Event, er tiltalt for at have ladet Farum Kommune betale 500 kr. i overpris for pensionistrejserne for at finansiere Alletiders Rejsers sponsorat på 500.000 kr. om året i Farum Boldklub A/S, hvor borgmesteren var formand og aktionær.

"I første omgang var Poul Erik Madsen og jeg enige om, at det ikke var en god idé (at forhøje sponsoratet som foreslået af Peter Brixtofte, red.), men senere kom Poul Erik Madsen tilbage til mig og sagde, at der skal lægges 500 kr. oven i prisen til et sponsorat i Farum Boldklub," sagde Jørgen Lindhardt.

Først nej og siden ja

Han huskede ikke, hvor længe der var mellem, at Poul Erik Madsen sagde nej og siden ja til sponsoratet på 500.000 kr. Nærmere udspurgt af Poul Erik Madsens forsvarer gættede Jørgen Lindhardt på, at der måske gik nogle måneder.

Farum Kommune valgte i 1999 Alletiders Rejser til at sende pensionister til Grand Canaria. De første tog af sted i januar 2000. Samtidig tegnede selskabet et sponsorat på 500.000 kr. om året i Farum Boldklub. Samtidig med at Alletiders Rejser fik opgaven med rejserne, foreslog Peter Brixtofte, at selskabet forhøjede sit sponsorat i boldklubben, har Poul Erik Madsen forklaret.

Jørgen Lindhardt stoppede i november 2000 som salgs- og marketingdirektør i Alletiders Rejser for at starte som direktør i Farum Boldklub. Her fik han, formentlig i begyndelsen af 2001, forelagt sponsorkontrakten med Alletiders Rejser til underskrivelse, forklarede han. Den var på det tidspunkt underskrevet af Poul Erik Madsen.

Den oplysning fik Bjarne Jensens forsvarer, Axel Grove, til at fare op og banke i bordet med et spørgsmål til vicestatsadvokat Flemming Denker om, hvorvidt anklagemyndigheden fastholder, at man ikke vil sigte Jørgen Lindhardt for at have deltaget i det påståede ulovlige sponsorarrangement.

"Ja," lød det skarpt og kortfattet fra anklageren.

Axel Grove fandt det grotesk, at Jørgen Lindhardt slipper for en sigtelse, idet han underskrev sponsoraftalen vel vidende, at den blev finansieret med en overpris.

Forsvarer: Ikke tale om overpris

Ifølge Axel Grove var der ikke tale om en overpris, men det troede Jørgen Lindhardt, og derfor burde han have været sigtet, mente Axel Grove, der erkendte, at han ikke kunne gøre noget ved anklagemyndighedens beslutning.

Jørgen Lindhardt sagde, at han "formoder", at han gav beskeden fra Poul Erik Madsen om at lægge 500 kr. oven i rejsernes pris videre til grupperejseafdelingen i Alletiders Rejser. Han pegede på Susanne Aw og Elke Gade som dem, han formentlig gav beskeden til.

Elke Gade har tidligere i retten forklaret, at hun, da hun kom tilbage fra barselsorlov, fik at vide af Susanne Aw, at Jørgen Lindhardt havde sagt til hende, at der skulle lægges 500 kr. oven i prisen for rejserne.

Da Alletiders Rejser skiftede direktør i foråret 2001, opsagde den nye direktør, Peter Kisbye, aftalen med kommunen om at sende pensionister til syden, ligesom han opsagde sponsorkontrakten med boldklubben, selv om selskabet havde forpligtet sig til et treårigt sponsorat, og at der var mere end halvandet år til kontraktens udløb. Jørgen Lindhardt huskede intet om reaktionerne i boldklubben på opsigelsen eller begrundelsen.

Dommer Peter Garde undrede sig:

"Hvis jeg havde en treårig aftale om at få 500.000 kr. om året, det er jo mange penge, og jeg havde et løfte om at få dem halvandet år endnu, ville jeg nok have løftet røret og talt med min sagfører for at høre, om vi ikke havde en chance for at holde dem op på det," sagde dommeren i et forsøg på at hjælpe hukommelsen på vej.

Men Jørgen Lindhardt huskede ikke, hvordan reaktionerne var - herunder fra formanden Peter Brixtofte.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.