Annonce
Indland

Falske Prince-cigaretter smugles til Danmark

Kriminelle i udlandet er begyndt at producere falske cigaretter af mærket Prince, som så smugles til blandt andet Danmark. Det drejer sig om millioner af cigaretter, der er pakket i en yderst vellignende emballage.

I House of Prince kan administrerende direktør Anders Friis i sagens natur ikke sige noget præcist om omfanget af den illegale produktion, men åbenbart er det økonomisk attraktivt:

- Det drejer sig om mængder, som har gjort det interessant for de pågældende, siger direktøren.

- Nogle har gjort sig stor umage med at lave kopi af vores produkter, konstaterer Anders Friis.

Tilsyneladende forsøger aftagerne at sælge piratcigaretterne i de miljøer, hvor smuglervarer i øvrigt omsættes. House of Prince har ikke set eksempler på salg af falske cigaretter i forretninger. I nogle tilfælde opdager rygerne først, at der er noget galt, når de har tændt for de billige smøger:

- Forbrugerne har fundet ud af, at det smager ganske forfærdeligt, siger direktør Anders Friis, der tilføjer, at de falske cigaretter formentlig er produceret i Østeuropa og i nogle tilfælde måske i Kina.

I Københavns Politi efterforsker man for tiden en sag med indsmugling af 2,5 millioner cigaretter, som blev afsløret ved den tysk-danske grænse gemt i en russisk lastvogn, som officielt var lastet med trækul. Meningen var, at cigaretterne skulle afleveres til en mand ved Bella Center i København, viser efterforskningen. En 56-årig dansk mand er varetægtsfængslet i sagen.

- I Tyskland har man taget 1,3 millioner falske Prince-cigaretter, som var på vej til Danmark, siger vicekriminalinspektør Hasse Jakobsen i Københavns Politi.

Politiet tror, at piratproduktionen foregår i flere østeuropæiske lande, og Hasse Jakobsen taler om "et stigende problem".

- Vi har set flere forskellige udgaver af Prince-cigaretter, og vi forsøger at skyde os frem til, hvor de er produceret, siger Hasse Jakobsen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her