Fødevareministeren: 250 tons gammelt kød, som ikke kan spores, er en voldsom stor mængde
Fødevareminister Jacob Jensen (V) følger med i sagen om Skare Meat.
Fødevareminister Jacob Jensen (V) vil overveje, om sagen om 250 tons gammelt kød uden sporbarhed, som Fødevarestyrelsen har afsløret hos Skare Meat Packers i Vejen, skal have politiske konsekvenser.
Men først skal sagen gå sin gang i retssystemet, lyder det i et skriftligt svar fra fødevareministeren til Jyllands-Posten.
Fødevarestyrelsen vil politianmelde Skare Meat Packers for tre forhold: At forsøge at forhindre Fødevarestyrelsen i at komme ind og foretage kontrol, ommærkning af oprindelsesland på kød fra Italien og Polen, samt manglende sporbarhed på 250 tons kød.
Ved kontrolbesøget i december 2022 konstaterede Fødevarestyrelsen, at der ikke var sporbarhedsdokumentation på de store mængder kød, der var lagt på lageret før 2017. En del af kødet var oplagret tilbage i 2010 og 2011.
»250 tons gammelt kød, som ikke kan spores, er en voldsom stor mængde, og jeg er derfor tilfreds med, at Fødevarestyrelsens kontrolsystem er effektivt og har medført, at virksomheden nu bliver politianmeldt,« siger fødevareminister Jacob Jensen (V).
Han forklarer, sagen nu skal gå sin gang i retssystemet, men når den er færdig, vil han se på, om sagen giver anledning til politiske initiativer:
»Sagen viser med al tydelighed, at vi fortsat skal have fuld fokus på at sikre en høj fødevaresikkerhed i landet. Reglerne for fødevaresikkerhed skal overholdes, så borgerne kan have tillid til, at det kød, de køber er mærket med korrekt oprindelse.«
Som en konsekvens af sagen meddelte Salling Group onsdag, at det fremover ikke vil være muligt at købe kød fra Skare Meat Packers i landets største dagligvarekoncern, der omfatter Føtex, Bilka og Netto.