Annonce
Indland

Massefyring på skandaleramt skole: 71 ud af 310 ansatte er blevet afskediget

Den nytiltrådte direktør kalder fyringerne for nødvendige.

Afskedigelserne fordeler sig på 4 lederstillinger, 8 administrative stillinger, 41 hf-undervisere, 12 avu-undervisere og 6 øvrige stillinger. Arkivfoto: Finn Frandsen/Polfoto

Omkring en fjerdedel af alle medarbejdere på VUC Syd er direkte berørt af en større fyringsrunde.

Det står klart, efter den skandaleramte skole tirsdag fyrede 47 fastansatte medarbejdere samt nedlagde 24 tidsbegrænsede stillinger. Det skriver TV Syd.

I alt skal 71 ud af 310 ansatte forlade stedet. Derudover har VUC Syds nytiltrådte direktør, Asbjørn Nielsen, offentliggjort, at han har i sinde at slanke ledelsen.

Tidligere ansatte på skandaleramt skole skulle skrive under på tavshedsklausul

Afskedigelserne er ifølge direktøren en nødvendighed.

»Vi skal tilpasse stedet her til de krav, der er stillet af Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, og så skal vi tilpasse det til det faldende antal elever, vi desværre også oplever. Men det er en trist dag for VUC Syd,« siger Asbjørn Nielsen til TV Syd.

I forbindelse med afskedigelserne er det også kommet frem, at man nedlægger de nuværende vicedirektørstillinger og i stedet giver de enkelte personaleledere mere ansvar.

Samtidig nedlægges skolens udviklingsafdeling, mens det administrative område vil blive erstattet af en stabsfunktion, som får et tydligere ansvar for at kontrollere dispositioner og procedurer.

Rod i VUC-udbetaling af bonusser og kørepenge

Massefyringen kommer efter, at VUC Syd, der ligger i Haderslev, har kæmpet mod beskyldninger om misbrug af offentlige midler.

I januar kom det frem, at skolen skulle tilbagebetale 1,2 mio. kr. til Undervisningsministeriet pga. »manglende sparsommelighed« med offentlige midler.

Det skyldtes bl.a., at skolen havde leaset 14 tjenestebiler - seks BMW'er og otte Opel Corsaer. Samtidig havde skolen givet 800.000 kr. i sponsorater til fem sportsklubber.

Af VUC Syds regnskab for 2016 fremgik det desuden, at den tidligere direktør, som Asbjørn Nielsen nu har afløst, havde brugt 433.000 kr. på at indrette sit kontor - heriblandt 90.000 kr. alene på et tv.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyste tilbage i marts til TV Syd, at man fortsat efterforsker sagen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Uddannelsessystemet modarbejder mennesker med handicap
Jens Henrik Thulesen Dahl
Mennesker som har et handicap møder mange udfordringer i uddannelsessystemet. Som samfund har vi et ansvar for at sikre bedre forhold for dem undervejs i deres uddannelsesforløb.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Indland

Socialdemokratiet i balanceakt om udlændinge: »Det er på tide at sige fra«

Socialdemokratiet nægter at slække på integrationen – stik imod grundtanken i efterårets store udlændingepolitiske slagnummer. Derfor er partiet, som har støttet størstedelen af regeringens stramninger de seneste år, imod flere af de forslag, som nu er på bordet. Det store parti er ude i en svær balancegang.
Annonce
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Rådmand om budget på ældreområdet: »Jeg kan ikke få armene ned«​
I følge rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF), har man ikke skullet sluge de helt store kameler på ældreområdet i kommunens budgetforlig for 2019, i betragtning af hvad man var blevet stillet i udsigt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her