Derfor kan du ikke længere skrive til debat@jp.dk
Jyllands-Posten modtager fremover kun debatindlæg og kronikker via jp.dk/senddebat. Læs her hvorfor.
Kære debattør
Du sidder formentlig og læser denne artikel for at få svar på, hvorfor vi ikke længere modtager debatindlæg og kronikker via mailadressen debat@jp.dk, men du i stedet skal udfylde en formular på jp.dk/senddebat.
Det er der mange gode svar på. Det korte er: Det er en win-win-situation, da det både gavner dig og Jyllands-Postens debatredaktion.
Hvad får du ud af det?
Før oplevede mange debattører en lidt kluntet proces, fordi det kunne være vanskeligt at gennemskue, hvor langt man kunne skrive, hvordan man indsætter faktahenvisninger, hvilke oplysninger om debattøren vi skulle bruge, samt huske at give os besked om, at JP havde eneret til at bringe indlægget.
Det kunne for debattørens vedkommende betyde, at indlægget ikke kom med under overvejelse, fordi det var dobbelt så langt som noget, JP optager (og der var rigeligt med indlæg, som opfyldte længdekravene), eller at de måtte sende op til flere mail med de relevante oplysninger. Desuden har mange debattører savnet at få besked, hvis deres indlæg ikke blev bragt.
Med den nye formular, hvor du indsender dit indlæg, vil disse udfordringer forsvinde. Du kan ikke komme til at skrive for langt eller for kort, og du kan ikke komme til at aflevere uden at have tastet f.eks. din titel og by, som vi skal bruge for at bringe indlægget. Du kan altså koncentrere dig om at skrive din mening og vide dig sikker på, at du lever op til diverse krav i første hug.
Nyt serviceløfte
Samtidig indfører Jyllands-Posten et nyt serviceløfte, så alle, der indsender indlæg til landsdebatten eller JP Aarhus, inden for senest 10 dage vil høre fra redaktionen, uanset om dit indlæg er udset til at blive bragt eller ej.
Alle, der får optaget et indlæg, vil desuden få tilsendt linket, så det er let at dele i sit netværk.
Hvad får JP ud af det?
Med andre ord har JP modtaget mange indlæg, som har været indsendt i ”forkerte” længder eller med mangelfulde oplysninger eller i forskellige filformater, vi ikke har kunnet åbne Til sammen har det været en stor tidsrøver for debatredaktionen. Det samme har telefonopkald med forespørgsler om, hvorvidt indlægget blev bragt eller ej.
Med det nye system kan vi altså til gensidig gavn sikre, at indlæggene kommer ind til redaktionen i rette format og med de rette oplysninger. Samtidig kan vi med et enkelt klik sende dit indlæg over i vores redigerings- og publiceringssystem.
Det vil alt sammen betyde, at vi kan garantere, at alle får det fortjente svar på, om de får optaget deres indlæg eller ej, og det vil betyde, at debatredaktionen kan bruge meget mere tid på sin kerneopgave: at læse, igangsætte og udgive interessante debatindlæg og kronikker, som er så vigtige for den demokratiske samfundsdebat.
Vi håber, at I vil tage godt imod den nye procedure og kan se alle fordelene i det.
God debatlyst og tak for, at du medvirker til Jyllands-Postens anti-ekkokammer.
Læs mere om Jyllands-Postens opfordringer og betingelser for debattører her.