Mangler du plads? Her er Danmarks 10 største boliger

Danmarks største bolig til salg ligger i Svendborg på Fyn.

Artiklens øverste billede
Denne villa på Fruerstuevej i Svendborg har et boligareal på hele 943 kvm. Foto: Thobo-Carlsen & Partnere A/S

Nogle kan klare sig med en lille lejlighed, mens andre har brug for lidt mere plads til deres habengut.

Og så er der dem, der helst skal have så mange værelser og kvm, at de kan fare vild og blive væk fra familien i deres eget hjem.

Ifølge Jesper Nielsen, der ejer Ejendomsmæglerfirmaet Jesper Nielsen - Holte, Kgs. Lyngby og Aarhus, er det dog sjældent, at der er brug for alle kvadratmeterne i de helt store boliger.

»I de rigtigt store huse er der to slags kvadratmeter. Der er nogle, der er 'need to have' - det er den plads, man bare skal bruge. Og så er der nogle, der er 'nice to have' - det er luksus-kvadratmeterne, som man ikke rigtigt har brug for.«

»Efter cirka 250 kvm begynder priserne pr. kvm at falde væsentligt. Når man har de rigtigt store huse, får man ikke den samme pris for alle kvadratmeterne,« siger Jesper Nielsen.

Hvis du trænger til nogle af de såkaldte luksus-kvadratmeter, skal du ikke tøve med at læse videre. Boliga har udarbejdet en liste over de ti største boliger i Danmark, der er udbudt til salg netop nu*.

1. Fruerstuevej 43B, Svendborg - 943 kvm

Denne villa på Fruerstuevej i Svendborg har et boligareal på hele 943 kvm. Foto: Thobo-Carlsen & Partnere A/S

Danmarks største bolig ligger i Svendborg på Fyn og kan vel nærmere betegnes som et mindre slot end en traditionel villa. Ejendommen kan bruges som ren bolig, men der er ifølge mægleren også plads til firmadomicil og kursusfaciliteter. Prisen er 7,95 millioner, men så får man også udsigt til Svendborgsund og tre tårne at boltre sig i.

Se boligannoncen hos Boliga her

2. Sandbjergvej 11A, Hørsholm - 781 kvm

Nordsjælland er kendt for at have Danmarks dyreste boliger, og man skal da også stille med 24 millioner kr., hvis man skal have 781 kvm i Hørsholm. En kommende ejer kan både nyde swimmingpool og jacuzzi i wellness-afdelingen eller drive firma fra ejendommen. Huset fungerede for et par år siden som bolig for pop-parret Medina og Christopher, der lejede sig til herlighederne.

Se boligannoncen hos Boliga her

3. Kidnakken 2, Maribo - 780 kvm

Man får én kvm mindre i Maribo, men så sparer man også lige godt 19,5 mio. kr. i forhold til huset i Hørsholm. Ejendommen var tidligere privatbolig for direktøren for Maribo Sukkerfabrik, og også her er der swimmingpool med i prisen. Ejendommen har været til salg siden marts 2015, og i sidste måned slog sælger en kvart million af prisen, så den nu koster ca. 4,5 mio. kr.

Se boligannoncen hos Boliga her

4. Ryvangs Allé 54, Hellerup - 756 kvm

Ambassadekvarteret i Hellerup er spækket med dyre villaer, men Ryvangs Allé 54 er den dyrest udbudte i området i øjeblikket. Villaen bruges for tiden til kombineret bolig og erhverv, men hvis man kan rejse 36,5 mio. kr., er man i sin fulde ret til at bo på alle 756 kvm.

Se boligannoncen hos Boliga her

5. Tukærvej 11, Bjerringbro - 740 kvm

I København er man heldig, hvis man kan få 75 kvm for tre millioner - i Bjerringbro kan man få 740 kvm plus en gymnastiksal for samme beløb. Tukærvej 11 var tidligere en skole, men efter en ombygning har ejendommen de sidste 3-4 år udelukkende været brugt som bolig.

Se boligannoncen hos Boliga her

6. Gellerupvej 61, Varde - 709 kvm

Foretrækker man Vestjylland og en hulens masse kvm, så er herregården på Gellerupvej i Varde et godt bud. De 709 kvm har ifølge mægleren gennemgået en stor renovering de seneste 12 år, og det bringer prisen op på 11,5 mio. kr. Det er ikke overraskende Vardes suverænt dyreste bolig.

Se boligannoncen hos Boliga her

7. Vedbæk Strandvej 322, Vedbæk - 671 kvm

Der ligger nogle store kasser på Vedbæk Strandvej, og nummer 322 er ingen undtagelse. En eventuelt køber får direkte adgang til vandet, og der er oven i købet en privat badebro, så man kan springe i havet. Ifølge tinglysningen blev villaen sidst handlet i december 2009. Ved den lejlighed lød købsprisen på 'blot' på 27 mio. kr. - i dag er den udbudt til 48 mio. kr.

Se boligannoncen hos Boliga her

8. Præstevangen 2A, Dannemare - 666 kvm

I Dannemare syd for Nakskov kan man blive ejer af en tidligere præstebolig med hele fire stuer og tolv værelser. Og så er der selvfølgelig også egen sø at fornøje sig med. Priserne på Lolland er generelt i bund, og små 2,8 mio. kr. er da også bemærkelsesværdigt billigt for så meget plads.

Se boligannoncen hos Boliga her

9. Vedbæk Strandvej 316, Vedbæk - 659 kvm

Vedbæk Strandvej bidrager endnu en gang til listen - denne gang med en villa på 659 kvm. Indendørs swimmingpool, træningscenter og tennisbane er blot nogle af herlighederne ved boligen, der også har panoramaudsigt til Øresund. Villaen har været til salg i lidt mere end et år og koster 44 mio kr.

Se boligannoncen hos Boliga her

10. Nydamvej 13, Sønderborg - 650 kvm

Sønderborg fuldender listen med en gennemrenoveret og moderniseret villa. Den hvide murstensejendom blev bygget helt tilbage i 1900 og trods en kvadratmeterpris på blot 5.846 kr., har den været til salg i mere end 650 dage.

Se boligannoncen hos Boliga her

*Boliga karakteriserer Danmarks største boliger som de største boliger, hvor samtlige kvadratmeter kan bruges til beboelse.

Kilde: Boliga.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.