*

Europa

Tyrkisk præsident reagerer på kritik af flygtningeaftale

Recep Tayyip Erdogan fastholdt mandag sin kritik af de »hykleriske« EU-ledere.

Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan. Foto: Murat Cetinmuhurdar/AP

»Alle, der beklager sig over flygtninge, er hyklere.«

Sådan lød det mandag i en tale fra den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan blot én dag efter, at den nyligt underskrevne flygtningeaftale mellem EU og Tyrkiet trådte i kraft. Han reagerede på den kritik, der er blevet rejst mod ham, efter flygtningeaftalen fredag blev indgået.

Det skriver Politico.

EU og Tyrkiet enige om flygtninge-aftale

Med aftalen er det blevet vedtaget, at for hver syriske flygtning, Grækenland sender tilbage til Tyrkiet, skal EU til gengæld tage imod en syrisk flygtning, der bor i flygtningelejr i Tyrkiet. Det skal være med til at bremse flygtningestrømmen fra Tyrkiet over det Ægæiske Hav til de græske ferieøer.

Men aftalen har blandt andet fået kritik for at ville sende flygtninge tilbage til Tyrkiet, der af mange medlemslande - heriblandt Danmark - ikke anses som et sikkert land.

I sin tale mandag lød det dog fra præsidenten, at kritikken var hyklerisk. Ifølge Recep Tayyip Erdogan indgik Tyrkiet kun aftalen med EU af hensyn til de syriske flygtninge. De skal nemlig reddes fra den »nedsættende behandling«, som de får på Europas grænser, sagde han ifølge Politico.

Erdogan beskylder EU-ledere for hykleri og terrorstøtte

Nogenlunde enslydende var hans tale fredag, da præsidenten tonede frem på tyrkisk tv og kaldte de europæiske ledere for »hykleriske og uærlige« for angiveligt indirekte at støtte terrorgrupper.

I sin tale mandag sagde Recep Tayyip Erdogan i øvrigt, at flygtningekrisen kunne have været undgået, hvis et europæisk flyveforbud var blevet installeret og fastholdt over det nordlige Syrien, skriver Politico.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Viden
Forskere har fundet mulig sammenhæng mellem migræne og slagtilfælde ved operationer
En ny amerikansk journalgennemgang viser, at personer med migræne oftere får slagtilfælde under eller efter en operation. Men det er noget sludder, siger dansk forsker, der mener, at studiet unødigt skræmmer folk med migræne. 
Se flere
»Sangen "Iben Hjejle” er en hyldest til rappenskralderne«
Trioen Bogfinkevej elsker Aarhus, har pladekontrakt med Universal Music og hitter stort med singlen ”Smilets by”. Se og hør en bid af trioens næste single ”Iben Hjejle”, der udkommer i februar. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her