*

International

Erdogan beskylder EU-ledere for hykleri og terrorstøtte

Tyrkiets præsident beskylder de europæiske ledere for at være "uærlige og hykleriske".

Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan. Foto: Murat Cetinmuhurdar/AP

Mens Tyrkiets regeringschef, Ahmet Davutoglu, forsøger at indgå en aftale med EU-ledelsen i Bruxelles, langer landets præsident hårdt ud efter de europæiske lande.

I en tv-tale siger Recep Tayyip Erdogan, at Europa "danser i et minefelt" ved direkte eller indirekte at støtte terrorgrupper.

Recep Tayyip Erdogan beskylder de europæiske ledere for at være "uærlige og hykleriske".

Erdogan siger også, at EU skal se sig selv i øjnene, før de europæiske ledere begynder at udtale sig om situationen i Tyrkiet.

- På et tidspunkt, da Tyrkiet huser tre millioner, skal dem, der ikke kan finde plads til blot en håndfuld flygtninge, og som i Europa holder disse uskyldige sjæle under skændige forhold, se sig selv i øjnene først, siger Erdogan.

Davutoglu ankom ellers med smil og optimisme, da han fredag formiddag mødtes med EU-præsidenten, EU-kommissionsformanden og den hollandske premierminister for at diskutere en aftale om flygtninge.

Tyrkiet kræver et styrket samarbejde og tættere forbindelser til EU, som til gengæld kræver hjælp til at bremse strømmen af flygtninge.

Hårdt opgør venter om flygtningeaftale

Præsidenten klager også over, at Belgien har tilladt kurdere med tilknytning til Kurdistans Arbejderparti (PKK), den tyrkiske regerings ærkefjende, at opstille et telt foran topmødet i Bruxelles.

Målet for EU-lederne er at nå til enighed med Tyrkiet om en omfattende aftale, hvor Tyrkiet tager alle flygtninge og migranter retur fra græske øer.

For hver syrisk flygtning, der sendes retur til Tyrkiet fra de græske øer, skal EU tage en anden syrisk flygtning fra en lejr i Tyrkiet og genhuse vedkommende i EU.

/ritzau/Reuters
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Arkæologens romance: »At gå rundt i Egypten er som at blive kysset af historien«
Jeanette Varberg elsker at rejse til Egypten for at se resten af den kultur, hvor de perler, hun en dag fandt i magasinet under Moesgaard Museum ved Aarhus, blev fremstillet. 
Se flere
Danskerne og en brasilianer var vilde med optoget
Vikingerneskibene og storheden af optoget i åbningsceremonien for Aarhus 2017 får ros. Victor Barochelli fra Brasilien føler sig som en viking. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her