*

Europa

Svenske præster vil fjerne kristne symboler

Et stort mindretal af adspurgte, svenske præster vil gøre sømandskirken i Stockholm mere tilgængelig for muslimer.

Det er helt i orden, hvis der bliver tonet ned for de kristne symboler i den stockholmske sømandskirke, siger 30 procent af de adspurgte, svenske præster i en undersøgelse. foto: Ole Lind

Næsten 30 procent af de adspurgte, svenske præster støtter et forslag om at gøre sømandskirken i Stockholm mindre kristen i sit udtryk.

Det skriver den svenske avis Dagen på baggrund af en undersøgelse, som avisen har foretaget blandt svenske præster.

Undersøgelsen er sket på baggrund af udtalelser, som biskoppen over Stockholm, Eva Brunne, gav til avisen, der særligt beskæftiger sig med den kristne tro, i september 2015.

»Det handler om, at mennesker af en anden tro også skal kunne bede. Et udtryk for gæstfrihed over for de, som er her midlertidigt,« sagde Brunne i september til avisen.

Konkret foreslog Eva Brunne, at man midlertidigt fjernede nogle af de kristne symboler og satte en pil op i kirken, der pegede mod Mekka.

Den idé synes et stort mindretal af de svenske præster, der deltog i undersøgelsen, om. Blandt dem præsten Josefin Dahlgren, der til dagligt er præst i byen Unnaryd.

»Jeg forestiller mig, hvordan jeg selv gerne ville behandles, hvis jeg levede mit liv i omgivelser, der var domineret af islam. Så ville jeg sætte pris på den type af generøsitet, og der siger min kristne tro mig, at det, jeg ønsker, at andre skal gøre mod mig, det skal jeg gøre mod dem,« siger hun til Dagen.

Selvom det, ifølge den svenske avis, senere er kommet frem, at sømandskirken i Stockholm ikke er helliggjort, så har biskoppens udtalelser alligevel vakt stor debat.

61,5 procent af de adspurgte præster svarede i undersøgelsen, at Eva Brunnes forslag var enten dårligt eller meget dårligt.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Bolig
Ungt par afsatte fire år til ombygning: Halvråddent håndværkertilbud blev til drømmebolig med luksusudsigt
At sove på den overdækkede balkon med udsigt til solopgangen over Vejle Fjord er hele umagen værd, når Kirsten og Brian Reinholt tænker tilbage på deres netop overståede renoveringsproces. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her