*

Europa

Svenske præster vil fjerne kristne symboler

Et stort mindretal af adspurgte, svenske præster vil gøre sømandskirken i Stockholm mere tilgængelig for muslimer.

Det er helt i orden, hvis der bliver tonet ned for de kristne symboler i den stockholmske sømandskirke, siger 30 procent af de adspurgte, svenske præster i en undersøgelse. foto: Ole Lind

Næsten 30 procent af de adspurgte, svenske præster støtter et forslag om at gøre sømandskirken i Stockholm mindre kristen i sit udtryk.

Det skriver den svenske avis Dagen på baggrund af en undersøgelse, som avisen har foretaget blandt svenske præster.

Undersøgelsen er sket på baggrund af udtalelser, som biskoppen over Stockholm, Eva Brunne, gav til avisen, der særligt beskæftiger sig med den kristne tro, i september 2015.

»Det handler om, at mennesker af en anden tro også skal kunne bede. Et udtryk for gæstfrihed over for de, som er her midlertidigt,« sagde Brunne i september til avisen.

Konkret foreslog Eva Brunne, at man midlertidigt fjernede nogle af de kristne symboler og satte en pil op i kirken, der pegede mod Mekka.

Den idé synes et stort mindretal af de svenske præster, der deltog i undersøgelsen, om. Blandt dem præsten Josefin Dahlgren, der til dagligt er præst i byen Unnaryd.

»Jeg forestiller mig, hvordan jeg selv gerne ville behandles, hvis jeg levede mit liv i omgivelser, der var domineret af islam. Så ville jeg sætte pris på den type af generøsitet, og der siger min kristne tro mig, at det, jeg ønsker, at andre skal gøre mod mig, det skal jeg gøre mod dem,« siger hun til Dagen.

Selvom det, ifølge den svenske avis, senere er kommet frem, at sømandskirken i Stockholm ikke er helliggjort, så har biskoppens udtalelser alligevel vakt stor debat.

61,5 procent af de adspurgte præster svarede i undersøgelsen, at Eva Brunnes forslag var enten dårligt eller meget dårligt.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Få plads med skrå reoler
Boligredaktøren udvælger hver uge et antal aktuelle historier og nyheder fra boglig- og designbranchen. 
Se flere
Test: Samsungs Galaxy A5 (2017) - en sejlivet mobil
Samsungs Galaxy A5 (2017) fungerer godt, er pæn at se på og holder længe på en optankning. Prisen må Samsung dog godt se på igen. 
Se flere
Undgå vintertrætte fødder med få simple råd
Varmt fodtøj i den kolde tid kan være hårdt for fødderne. Derfor er det vigtigt, at du plejer dem grundigt for at undgå tør og sprækket hud. 
Se flere
Viden
Havets græsplæner renser vandet og redder korallerne
Havgræs gør mennesket mange tjenester, og nu viser det sig, at græsset også er i stand til at fjerne farlige bakterier fra havvandet. Det kan komme både koraller, dyr og mennesker til gode. 
Se flere
Regionens modebranche er i vækst
De kreative erhverv i Region Midtjylland er i vækst, melder en ny rapport. Men Aarhus skal huske at tænke langsigtet, så den gode udvikling ikke går i stå, siger direktøren for Headstart Fashion, Christian Chapelle. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her