Annonce
Håndbold

Ulrik Wilbek trækker sig som håndboldchef fra DHF

Ulrik Wilbek anser det som umuligt at fortsætte som sportschef i DHF efter uro.

Sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF) Ulrik Wilbek trækker sig ifølge TV 2 Sport. Foto: Philip Davali

Ulrik Wilbek trækker sig som sportschef for Danmarks Håndbold Forbund.

Siden triumfen ved OL i Rio de Janeiro har Wilbek være i fokus, da han – ifølge både BT og TV 2 Sport – før finalen spurgte spillerne, om de syntes, at landstræner Gudmundur Gudmundsson skulle fyres.

»Efter en OL-turnering, hvor det var min oplevelse, at trænere, spillere og stab sammen fandt frem til et konstruktivt samarbejde, har de seneste dages uro i pressen gjort det umuligt for mig at se mig selv fortsætte i stillingen. Det vigtigste for mig har altid været og er fortsat dansk håndbold, og i lyset af den uro, der har været siden hjemkomsten fra OL i Rio, kan jeg ikke se mig selv fortsætte som sportschef. Jeg ønsker ikke at tage fokus fra landsholdsarbejdet, men derimod ønsker jeg at give Gudmundur de bedste arbejdsbetingelser fremover,« siger Ulrik Wilbek i en pressemeddelelese.

Ulrik Wilbek bliver nu fritstillet, og indtil DHF er i mål med en afløser, træder DHF-generalsekretær Morten Stig Christensen ind i stedet.

»Vi har haft en tæt dialog med Ulrik Wilbek under hele forløbet, og vi er utroligt kede af denne udvikling. Vi har haft et fantastisk samarbejde med Ulrik Wilbek gennem alle årene, og vi mister en enestående kompetence på flere niveauer,« siger Morten Stig Christensen.

Ulrik Wilbek har været ansat hos DHF i en lang årrække, de seneste fire år som sportschef. Han indledte som landstræner for kvinderne, hvor han førte holdet frem til OL-guld i 1996 og hos mændene, hvor højdepunkterne var EM-guld i 2008 og 2012 og sølv ved VM i 2011.

Ulrik Wilbek sagde i januar, at han vil stille op til byrådet i Viborg for Venstre. Her vil han forsøge at blive borgmester til kommunalvalget i 2017, efter at Jens Rohde trak sig i december 2015.

»Nu vil jeg bruge den kommende tid på at overdrage mine opgaver til andre i DHF, og derefter vil jeg bruge min energi på det lokalpolitiske arbejde i Viborg,« siger Ulrik Wilbek i pressemeddelelsen.

Venstre har sagt ja tak til Wilbek som borgmesterkandidat

Ulrik Wilbek sad i byrådet i Viborg for Venstre i perioden fra 1998-2001.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her