Ryanair reducerer antallet af danske ruter, og det går især ud over Billund

Det irske lavprisflyselskab indstiller 28 ud af de i alt 59 ruter de kommende uger.

Artiklens øverste billede
Det går især ud over Billund, at Ryanair skærer I ruter fra danske lufthavne i januar. Foto: Arkiv

Udviklingen i omikronvarianten og nye rejserestriktioner som følge af corona får nu lavprisflyselskabet Ryanair til at reagere.

Fra den 10. januar og foreløbigt tre uger frem har Ryanair valgt at indstille 28 forskellige ruter fra fire danske lufthavne

Det skriver branchesitet checkin.dk.

Helt konkret har Ryanair valgt at indstille 28 ud af de i alt 59 ruter, flyselskabet har i Danmark, fra uge to til uge fire.

Det er navnlig Billund Lufthavn, som rammes af det reducerede antal Ryanair-ruter. Her bliver hele 19 ud af 27 ruter sat på pause i de sidste tre uger af januar.

Det drejer sig om flyvninger til Bologna, Bruxelles-Charleroi, Dublin, Edinburgh, Gdansk, Gøteborg, Krakow, Malta, Manchester, Milano-Bergamo, München-Memmingen, Poznan, Sevilla, Sibiu, Tallinn, Venedig-Treviso, Vilnius, Wroclaw og Wien.

Dog vil man fortsat kunne flyve fra Billund til Alicante, Barcelona, Budapest, Lissabon, London-Stansted, Málaga, Prag og Rom-Fiumicino.

Også ruter fra København, Aarhus og Aalborg bliver berørt.

Kastrup Lufthavn ser dog foreløbig ud til at slippe relativt nådigt fra Ryanairs aktuelle tilpasninger af trafikprogrammet. Her er det blot ruterne til Køln-Bonn og Liverpool, der sættes på pause i perioden, mens de øvrige 19 ruter vil blive opereret gennem hele januar måned.

I Aalborg Lufthavn indstiller Ryanair ruterne til London Stansted, Kaunas og Stockholm, mens det i Aarhus Lufthavn er ruterne til Gdansk, Milano-Malpensa, Riga og Warszawa-Modlin, som sættes på pause.

Det ventes, at alle ruter tidligst er tilbage i februar.

Det er ikke kun Danmark, det går ud over. Den nedslående smittesituation i Europa gør, at Ryanair skærer den samlede januar-kapacitet ned med 33 pct.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen