*

Politik

V-borgmester i hårdt angreb på finansministeren

Hernings venstreborgmester Lars Krarup beskylder finansminister Claus Hjort Frederiksen for at have en arrogant tilgang til kommunernes udgifter til flygtninge.

Kommunerne står til at modtage omkring 17.000 flygtninge i år, hvilket reelt ventes at blive op imod 50.000 mennesker, når familiesammenføringer medregnes. Foto: Herning Kommune

Hernings borgmester Lars Krarup (V) kommer med et hårdt angreb på finansminister Claus Hjort Frederiksen, som han mener, har en arrogant tilgang til kommunestyret.

Årsagen er, at Claus Hjort torsdag udtalte, at han er træt af "kommunernes jammer" i forbindelse med kommunernes stigende udgifter til flygtninge.

Åbent skænderi om regningen for flygtninge

»Det piner mig at høre den her klagesang om, hvorvidt det er de syge, de halte eller de etbenede, der skal holde for denne gang. For det er en usaglig måde at gå til det,« sagde ministeren.

På Facebook svarer Hernings borgmester finansministeren og sin partifælle igen:

»Og jeg er enormt træt af, at vi har en finansminister med en så arrogant tilgang til kommunestyret.«

»I mit bedste Venstre-hjerte er jeg helt overbevist om, at den store og vigtige opgave IKKE skal løses med milliarder fra børnepasningen, folkeskolen, ældreplejen eller handicapområdet. Her må finansministeren simpelthen ... anvise en måde at finde penge til den opgave. Svaret er ikke at være træt af, at kommunerne altid jamrer. Det er mega arrogant!,« skriver Lars Krarup.

Og jeg er enormt træt af, at vi har en finansminister med en så arrogant tilgang til kommunestyret. Hvor er der mange...Opslået af Lars Krarup15. januar 2016

Finansministeren mener, at kommunerne bør påtage sig deres ansvar for at effektivisere i en situation, hvor hele den offentlige økonomi - også statens og regionernes - er under pres.

Men ifølge Lars Krarup forsøger kommunerne efter bedste evne hver eneste dag at yde en ordentlig service med begrænsede midler og derved løse nutidens største udfordring.

»Vi jamrer ikke. Vi løser massevis af vigtige samfundsopgaver hver eneste dag. Det fortjener anerkendelse og ikke arrogance,« siger han til jyllands-posten.dk og fortsætter:

V-borgmestre tordner imod Claus Hjort: Han er virkelighedsfjern

»Når weekenden er ovre, håber jeg, at vi kan konstatere, at Claus Hjort havde en dårlig dag – for det kan vi alle have – og så komme tilbage på sporet i sagen. Ellers har vi nogle store problemer.«

Kommunerne står til at modtage omkring 17.000 flygtninge i år, hvilket reelt ventes at blive op imod 50.000 mennesker, når familiesammenføringer medregnes.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her