Politik

Topchef kritiserer politisk nøleri om integrationsregler

Danfoss' formand mener, at flygtninge- og asylreglerne skal ændres. Systemet er for strengt, mener han.

Jørgen Mads Clausen savner, at der sker noget fra politisk side, så mange af de veluddannede flygtninge kan komme i arbejde.

Det danske flygtninge- og asylsystem er alt for rigidt og sikrer ikke, at flygtninge kommer i arbejde.

Sådan siger Jørgen Mads Clausen, bestyrelsesformand i Danfoss, til Ugebrevet Mandag Morgen.

- Nogle af de flygtninge, der kommer nu fra Syrien, Irak og de kurdiske områder, er jo mennesker, der kommer med gode uddannelser og kunne træde direkte ind i et job, hvis det var nemt. Men hele systemet er ikke tænkt sådan, at de skal have sig et job, siger han.

Ifølge bestyrelsesformanden er reglerne så stramme, at de spænder ben for integration.

Jørgen Mads Clausen blev i september inviteret med til statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) civile topmøde, hvor blandt andet repræsentanter fra erhvervslivet, heriblandt Danfoss, var inviteret.

Idéen var god, mener bestyrelsesformanden, men nu savner han, at der sker noget nyt fra politikerne.

-Jeg forstår simpelthen ikke, at der ikke sker noget i København. Vi oplever nøl i den politiske ledelse. Statsministeren holdt et møde på Marienborg, hvor vi fortalte alle om vores tiltag i Sønderborg. Men vi har intet hørt siden fra Marienborg, siger han til ugebrevet.

Ritzau har forgæves forsøgt at få fat udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), men hun er på efterårsferie.

Løkke får lovning på praktikpladser til flygtninge

Han revser også Dansk Folkeparti, der har foreslået, at flygtninge skal indkvarteres fast i centre og sendes tilbage til hjemlandet, når eventuelle uroligheder igen har lagt sig.

- Alternativet til integration er jo opbevaring. Er det det, Dansk Folkeparti gerne vil? Når flygtningene får asyl, har de jo krav på at være her.

- Jeg kan ikke se, hvorfor de ikke skulle kunne lave noget, siger Clausen til ugebrevet.

- De vil gerne have et job. De ved godt, at de vil lære dansk hurtigere, hvis de kommer ud på en arbejdsplads, siger han til Mandag Morgen og understreger, at det vil spare samfundet 300.000 årligt for hver flygtning, der kommer i arbejde.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her