Annonce
Politik

Maratonforhandlinger i over 20 timer er endt uden resultat for kommunalt ansatte

Overenskomstforhandlingerne går mandag ind i en afgørende fase.

Lærerformand Anders Bondo Christensen oplyser, at forhandlingerne, som har varet det meste af søndagen og natten til mandag, ikke har båret frugt. Arkivfoto: Tanja C. Lund

Uret tikker frem mod en storkonflikt efter endnu et bump på vejen i forhandlingerne om nye overenskomster for landets offentlige ansatte.

Mandag morgen er forhandlerne på det kommunale område kommet ud efter et langt møde, der blev skudt i gang allerede søndag formiddag kl. 10. Men de mange timers dialog har ikke resulteret i en aftale, oplyser formand for Forhandlingsfællesskabet og Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, oven på nattens forhandlinger.

»Det er ikke godt, at vi ikke er blevet enige. Vi har stadig et par chancer inden deadline, men det er ikke godt. Nu har jeg to og en halv time, så starter vi op på regionerne,« siger han til DR.

12 timers forhandling endte uden aftale for statsansatte

Efter planen skal topforhandlerne fra det kommunale område tilbage til bordet tirsdag kl. 14.

Parterne fra regionerne skal mødes mandag kl. 10, og kl. 17 kommer repræsentanterne fra det statslige område.

De statslige arbejdsgivere og lønmodtagere forhandlede også i 12 timer lørdag, men endte med at gå hver til sit med uforettet sag.

Lykkes det ikke at finde en løsning, vil det føre til strejke eller lockout. Allerede tirsdag udløber den udsættelse, som forligsmanden Mette Christensen har sat i værk. Hun har mulighed for at udsætte en mulig konflikt endnu en gang, men kun hvis hun ser fremskridt i forhandlingerne og tror, at en aftale kan lande.

Hvis ikke, det sker, kan konflikten bryde ud efter fem dage. Det vil sige, at en strejke kan begynde den 22. april, mens den varslede lockout kan begynde den 28. april.

Der skal forhandles nye overenskomstaftaler for i alt 745.000 offentligt ansatte, og det er bl.a. størrelsen på lønstigninger, lærernes arbejdstidsregler og retten til betalt frokost, som parterne strides om. De nuværende overenskomster udløb den 1. april.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Blog: En skovl er en skovl og en strejkebryder er en strejkebryder
Louis Jacobsen
Som uorganiseret i en arbejdskamp vælger man at tage parti til fordel for arbejdsgiveren. Så nytter det ikke noget at man bliver overrasket når de organiserede ser skævt til en. Valget er frit og man må tage konsekvensen af ens handlinger. Arbejdsmarkedet er ikke en legestue.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Hæng et sygehusskilt på væggene: Vi behandler ikke racister

Harun Demirtas
Er du virkelig i tvivl om, om en sygeplejerske med tørklæde kan hjælpe dig, må du finde et land, hvor der ingen muslimer findes. For du får ikke lov til at fravælge en pga. udseende eller religion

Blog: Martin Ågerup pjatter videre

Morten Uhrskov Jensen
Det er gået op for mig, at man kan være mangeårig direktør for en liberal tænketank uden overhovedet at dokumentere sine påstande med kvantitative data.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her