Test: Billigste mandler er de bedste

<p>En håndfuld mandler er en sund og vitaminrig snack i en slanketid, da mange stadig er ved at komme af med de ekstra kilo efter julens slik, chokolade og søde mad.</p>

Artiklens øverste billede
Mandler anbefales af mange kostvejledere som sund slik. Foto: Valdemar Jørgensen

Dagens vindermandel har ifølge Jyllands-Postens testpanel de egenskaber, en god mandel skal have. Så både det gode bid og den søde mandelsmag sender et kilo søde mandler fra Bilka til top i dagens mandeltest.

Mandlerne fra Bilka får fem stjerner, og da de også er en af testens billigste, kan de også krone sig med titlen som dagens bedste køb til prisen.

Lidls mandler kan man købe til samme pris som Bilkas, og at dømme efter testpanelets mening er de også et godt køb til prisen. Mandlerne får nemlig en fornem andenplads i dagens test med fire stjerner og en sød og kraftig mandelsmag.

Testpanelet består af: Jakob Lindhart, kok og ejer af Spørring Hotel. Har tidligere arbejdet hos Den Individuelle Kok, på Prins Ferdinand og Ruths Hotel. Birgit Østergaard, hjemkundskabslærer, kogebogsforfatter og anmelder af kogebøger.

Mandler

Mandler kommer fra mandeltræet, som dyrkes og vokser i Syd- og Mellemeuropa og endnu varmere egne. Der findes flere typer mandler. Er en meget næringsrig nød. Indeholder blandt andet enkeltumættede fedtsyrer, E-vitamin, magnesium og jern. Anbefales af mange kostvejledere som en sund snack.

Salte mandler

3 spsk. salt

2 dl vand

200 g mandler

10 g smeltet smør

Læg mandlerne i en skål, drys saltet over, kog vandet og hæld det over mandlerne. Rør i mandlerne, indtil alt saltet er opløst. Læg en tallerken eller et løst låg over skålen med mandlerne, og lad dem hvile i det salte vand i en halv time på køkkenbordet. Hæld mandlerne i en sigte, og lad dem dryppe af. Spred mandlerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir, hæld det smeltede smør over og bland godt. Bag mandlerne ved ca. 150 grader i 20 minutter, lad dem køle af og spis!

Se grafikken med test af mandler

Læs også: Test: Grøn, sund og syrlig te

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen