• For abonnenter

Engang var trøflen en sydlandsk luksusvare. Nu finder flere og flere den i de danske skove

De kostbare trøfler dukker i stigende grad op i Danmark. Men kan de danske trøfler måle sig med de sydeuropæiske svampe, og hvorfor er det, vi pludselig finder flere af dem?

Artiklens øverste billede
For køkkenchef på Restaurant Brace, Nicola Fanetti, er trøflen en vigtig ingrediens, der færdiggør mange af hans retter. Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Under det gulbrune nedfaldsløv og det øverste jordlag gemmer de sig. Knortede, sorte svampe i størrelsen fra små harelorte til solide knytnæver. Danske trøfler.

De seneste fem år er der dukket flere og flere trøfler op i den danske underskov, og entusiasterne investerer i trøffelhunde og dyrt udstyr, alt imens andre holder de

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.