*

Film & tv

Pablo Escobars bror truer Netflix efter mord i Mexico

En mia. dollars, eller streaminghittet Narcos lukker, lyder truslen.

Det bliver meget farligt for Netflix, hvis man fortsætter med at filme i Colombia, lyder det nu fra broren til den berygtede narkobaron, Pablo Escobar, hvis liv og død Netflix allerede har skildret i hitserien Narcos. Foto: Daniel Daza/Netflix via AP

En milliard dollars eller lidt over seks mia. danske kroner. Det er så meget, broren til den berygtede narkobaron, Pablo Escobar, nu kræver af streaming-giganten Netflix.

Ellers bliver deres »lille show« lukket, lyder truslen i Hollywood Reporter. Den nu 71-årige Roberto de Jesus Escobar Gaviria, der plejede at fungere som bogholder for sin bror og på et tidspunkt også menes at have stået i spidsen for narkokartellets snigmordere, kræver pengene efter tre sæsoner af Narcos; streaminghittet, der handler om USA's krig mod stoffer og Pablo Escobars storhed og fald.

Pengene vil Gaviria have, fordi han mener, at Netflix har forbrudt sig mod hans ophavsret på Escobar-navnet og i øvrigt produceret serien uden hans velsignelse.

Hans udtalelser kommer blot få dage efter, at Carlos Muñoz Portal, den 37-årige såkaldte location scout på Netflix' hitserie, blev fundet dræbt, mens han ledte efter optagelsessteder til fjerde sæson af Narcos, der skal finde sted i Mexico. Om det endnu uopklarede mord lød fra Gaviria en opfordring til Netflix om at hyre »snigmordere«, som kunne beskytte personalet - ligesom brødrene Escobar angiveligt i sin tid selv gjorde.

Netflix-ansat dræbt i Mexico under research til hitserie

På spørgsmålet om, hvorvidt det var for usikkert for Netflix at optage i Mexico eller Colombia, svarede Gaviria, at det ville være »meget farligt« at filme i Colombia, som han kaldte for »mit land« - og særligt hvis det skete uden hans velsignelse.

»Deres mødre skulle have ladet dem blive i deres skød. Det er, hvad vi siger til folk som dem, hvis de kommer til Colombia,« lød den afsluttende bemærkning til Hollywood Reporter. 

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her