Annonce
Film & tv

1,4 millioner så mindekoncerten for Kim Larsen på DR1

Mindekoncerten for Kim Larsen var tæt på en aflysning, men det endte med, at 1,4 millioner så koncerten på tv.

Rådhuspladsen i København var fyldt til søndagens mindekoncert for Kim Larsen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Omkring 35.000 mennesker var mødt op for at se mindekoncerten "Som et strejf af en dråbe - Danmark synger farvel til Kim Larsen" på Københavns Rådhusplads, mens 1.434.000 fulgte koncerten foran skærmen.

Det skriver dr.dk på baggrund af oplysninger fra DR Medieforskning.

Sidste musiknavne meldt ud til DR's mindekoncert for Kim Larsen

Dermed er koncerten den mest sete udsendelse, siden Danmark måtte vinke farvel til VM, da Kroatien slog det danske fodboldlandshold ud af turneringen 1. juli.

Knap 2,1 millioner mennesker var samlet foran skærmene til ottendedelsfinalen ved VM, fremgår det af Kantar Gallup Seerundersøgelsen.

Mindekoncerten til ære for Kim Larsen blev vist på storskærm i Aarhus, Odense og Aalborg, hvor der var samlet henholdsvis cirka 8000, 3500 og 10.000 mennesker.

Det var dog tæt på, at DR måtte afblæse mindekoncerten. Prøverne blev afbrudt, da en af højttalerne, som vejer omkring tre ton, var ved at styrte ned.

Mindekoncert for Kim Larsen skabte fællessang over hele landet

Det fortæller Jan Lagermand Lundme, der er underholdningschef hos DR, til DR.

- Da jeg mødte søndag morgen, fik jeg at vide, at scenen var ved at brase sammen, fortæller han ifølge DR efter koncerten.

- Vi fik spærret sceneområdet af, så der ikke var nogen, der kunne komme til skade, og vi stoppede prøverne. Men så trådte gode kræfter til, og der kom en kæmpe kran ind, fortæller han.

Det, der lignede en aflysning, blev der taget hånd om i løbet af en time.

Den oprindelige plan for arrangementet var, at det skulle holdes i DR Byens studie fem, der også har haft X Factor finalen. Men sådan gik det som bekendt ikke.

- Det er på Rådhuspladsen, at vi hylder de danske helte. Og sådan én var Kim Larsen! siger Lundme til DR.

Til koncerten stod kunstnere som The Minds of 99, Caroline Henderson og Love Shop for at fortolke Larsens hits fra både Gasolin- og solotiden.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DR
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side

Kommentar: Måske skulle de læse lidt Hal Koch i SF?

Palle Weis
Boykotten af åbningsgudstjenesten viser, at nu fører også de folkevalgte an i den identitetspolitiske balkanisering af samfundsdebatten.
Annonce
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her