Ny bog forsøger at forklare coronapandemien i børnehøjde

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har i samarbejde med flere end 50 organisationer udarbejdet børnebogen, der bl.a. tager fat på emner som håndvask, karantæne, og hvordan man finder roen igen, hvis man bliver bange.

Artiklens øverste billede
Bogen forsøger at besvare nogle af de spørgsmål, som børn kan have om coronavirus. Arkivfoto: Stine Bidstrup

Coronapandemien er for de fleste forældre nok ikke just den godnathistorie, man tager hul på ved aftenens putteritual. Men en ny børnebog gør nu et forsøg på at forklare, hvad coronavirus egentlig er for en størrelse i et sprog, som børn forstår.

Det er Verdenssundhedsorganisationen, WHO, der i samarbejde med flere end 50 organisationer heriblandt Red Barnet og Unicef, har udgivet børnebogen med titlen »Min helt er dig«.

Bogen er henvendt børn i alderen 6 til 11 år og har ifølge WHO til formål at »forklare hvordan børn kan beskytte sig selv, deres familie og deres venner mod coronavirus, og hvordan man håndterer svære følelser i mødet med en ny og hurtigt forandrende virkelighed.«

For mens voksne har lettere ved at forstå alvoren og rationalet bag, at vores samfund i stor grad er lukket ned, og hvorfor det er vigtigt at vaske hænder ofte og holde afstand – selv til sine venner – kan det være svært for et barn.

Med pigen Sara, hendes mor, der på trods af at være verdens førende videnskabskvinde ikke kan finde en kur mod corona, og den orange drage Ario i hovedrollerne afsøger bogen nogle af de spørgsmål, som børn står tilbage med i en tid, hvor meget er anderledes.

Et af dem lyder blandt andet: »Hvordan ser corona ud?«

På Twitter skriver FN om bogen:

»Mange børn har brug for ekstra støtte til at håndtere de forandringer, som covid-19 skaber. En ny bog lavet i samarbejde med flere end 50 organisationer, heriblandt FN, forsøger at hjælpe børn til at tilpasse sig en ny og drastisk forandret virkelighed som følge af coronavirus.«

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Bogen er ifølge sundhedsorganisationen blevet til gennem bidrag fra flere end 1.700 børn, forældre og andre omsorgspersoner, der har delt fortællinger om, hvordan de oplever en hverdag, der i stor grad er styret af coronavirus.

Bogen blev som udgangspunkt skrevet på seks forskellige sprog, men er allerede nu oversat til 12 sprog heriblandt dansk og ligger frit tilgængeligt både som e-bog og som lydbog.

Herhjemme har rådgivningslinjen Børnetelefonen, der drives af Børns Vilkår, de seneste mange uger mærket, at corona bekymrer landets mindste. Det fastslog børnefaglig konsulent ved Børnetelefonen, Charlotte Smerup, allerede i slutningen af februar.

Hun opfordrede i den forbindelse forældre til at gå i dialog med deres barn, hvis det har spørgsmål om coronavirus.

»Lyt til børnene og hjælp dem med at sætte ord på, hvad det præcist er, de er bekymret for,« sagde hun i den forbindelse og kom med et helt konkret råd til, hvordan forældrene skal gribe en sådan samtale an.

»Det er en god idé at prøve at afdramatisere situationen ved at fokusere på løsninger og på, hvordan vi håndterer det. Man kan eksempelvis fortælle om, at vi i Danmark har et beredskab og en plan for, hvordan man vil begrænse antallet af smittede.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.