Annonce
USA

Trump planlægger besøg i orkanramte områder i næste uge

Orkanen Florence har fredag kostet liv i USA. Donald Trump planlægger at besøge ramte områder i næste uge.

Orkanen klemte denne båd fast mellem nogle træer i Oriental, North Carolina. Foto: AP/Angie Propst

Den amerikanske præsident, Donald Trump, planlægger at besøge de områder, der rammes af orkanen Florence.

Besøgene vil efter planen foregå i næste uge, oplyser Det Hvide Hus' talsmand, Sarah Sanders.

- Præsidenten forventes at rejse til områderne påvirket af stormen først eller i midten af næste uge, når det er slået fast, at hans rejse ikke vil forstyrre rednings- og oprydningsarbejde, siger Sanders.

Orkanen har fredag krævet de første dødsofre i USA. Fredag aften lyder det fra officielt hold, at mindst tre er døde som følge af stormen.

følge politiet i Wilmington i North Carolina var en mor og hendes baby de første ofre. De blev dræbt af et træ, der væltede.

Desuden skal en syg kvinde være omkommet, da væltede træer forhindrede redningskøretøjer i at nå frem til hende. Hun døde ifølge lokale medier af et hjerteanfald.

Trump har tidligere fortalt på Twitter, at han følger situationen, og at den føderale regering er klar til at hjælpe.

- Mine folk har lige fortalt mig, at det her er en af de værste storme til at ramme østkysten i mange år. Det ser ud til, at den direkte rammer North Carolina, South Carolina og Virginia. Vær forberedt, vær forsigtige og pas på jer selv, skrev han tidligere på ugen på Twitter.

/ritzau/AFP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Aarhus Ø skal ende med et rundt 0

Den samlede økonomi for Aarhus Ø skal ende i balance, og derfor vil en justering af Lighthouse-projektet kræve andre indtægter. Det fortæller kommunens budgetchef, der her giver en status på økonomien på Aarhus Ø.

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her