Annonce
Europa

Efter mislykket udvisning har Sverige sat syrisk IS-tilhænger på fri fod i Malmø

Sympati for Islamisk Stat forhindrer udvisning af syrisk flygtning, der drømmer om at bliver martyr.

En syrisk flygtning er sat på fri fod i Sverige, selvom han støtter IS og drømmer om at blive martyr. Det sker, fordi en udvisning af manden ikke kan lade sig gøre. Foto: AP Photo

I aflyttede samtaler han har kaldt sig selv jihadist og sagt, at han drømmer om at blive martyr. Alligevel går han rundt på fri fod i Malmø, fordi de svenske myndigheder har måttet opgive en udvisning. Det skriver Sydsvenskan.

Manden, der kom til Sverige som syrisk flygtning i 2015, blev anholdt d. 11. oktober sidste år, da han var indblandet i et angreb på svenske shiamuslimer med to molotovcocktails.

Sagen endte uden dom, men undervejs kom det frem, at manden sympatiserede med terrorgruppen Islamisk Stat, som han også havde haft kontakt med. Det fik Migrationsverket til at annullere mandens opholdstilladelse og i stede begære ham udvist til Syrien eller Saudi-Arabien.

Ingen af de to lande kan dog modtage en erklæret jihadist, fordi han risikerer fængsling eller i værste tilfælde henrettelse, skriver Dagens Nyheter. Derfor er manden stadig i Sverige, hvor han nu altså befinder sig på fri fod.

Ifølge Sydsvenskan oplysninger, forsøger den 30-årige jihadist nu, at skaffe sig de nødvendige dokumenter for at kunne rejse til Syrien på egen hånd, så han kan tilslutte sig IS.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her