Barnemorder påstod, at han lavede et blomsterbed, men han var ved at grave en grav

Retssagen mod manden, der bortførte og dræbte to drenge på fire og seks år er begyndt. Vidner beskriver en fåmælt og genert mand, der var en mors dreng. Hovedpersonen siger endnu intet.

Artiklens øverste billede
Silvio S ankommer til retten i Potsdam ved sagens begyndelsen den 14. juni. Han er tiltalt for overfald, bortførelse, seksuelt misbrug og drab på to små drenge. Foto: John Macdougall/dpa/AP

Mohamed blev kun fire år.

Elias fik to år mere i live.

Først døde Elias.

Han befandt sig på legepladsen ved sin bopæl i Potsdam tæt på Berlin, da han den 8. juli 2015 blev lokket ind i en bil af den i dag 33-årige Silvio S, som kørte af sted med ham. Planen var at misbruge Elias seksuelt, og Silvio S gav derfor drengen et sovemiddel og kneblede ham, men da drengen ikke ville holde op med at skrige, blev han i stedet kvalt.

Sådan lyder det ifølge flere tyske medier i tiltaleskriftet mod manden, som hele Tyskland for alvor blev opmærksom på tre måneder efter Elias' forsvinden.

For den 1. oktober var det blevet Mohameds tur.

Drengen var sammen med sin mor og søskende kommet til Tyskland fra Bosnien-Hercegovina i det urealistiske håb om at få asyl, og de befandt sig alle i det kaos, som var registreringsstedet for asylansøgere i Berlin-Moabit, da Mohamed pludselig var væk.

Otte dage senere blev overvågningsbilleder, som viste Mohamed hånd i hånd med en fremmed mand, offentliggjort af politiet, og Silvio S blev genkendt af sin egen mor, der fik ham til at tilstå og ringede efter politiet.

Mohameds lig blev fundet i en plasticbalje i Silvio S' bagagerum. Dækket til med kattegrus.

Ifølge anklageren havde Silvio S brugt en bamse som lokkemiddel i Mohameds tilfælde. Også han blev bedøvet med et sovemiddel, og næste dag forsøgte Silvio S at realisere scener fra pornofilm med den lille dreng, som dog skal have skreget så højt, at gerningsmanden til sidst kvalte ham.

Troede han.

Men Mohamed var ikke død, og derfor trykkede Silvio S en klud med kloroform mod hans ansigt og strammede et bælte om hans hals.

Da politiet stod i huset i landsbyen Kaltenborn tilstod Silvio S straks, hvad han havde gjort, og kort efter indrømmede han tillige, at han også havde dræbt Elias tre måneder forinden. Liget af den seksårige dreng befandt sig under jorden i Silvo S' kolonihave.

Nu er sagen endelig kommet for retten, og indtil videre har hovedpersonen nægtet at udtale sig. Om det vil ændre sig er uvist. Dommeren har allerede to gange appelleret til, at Silvio S fortæller om sine ugerninger, fordi forældrene har ret til at vide, hvad der skete.

Moderen til den fireårige dreng, MOhamed, som blev dræbt af Silvo S Aldiana. Hun befandt sig på ret registreringscenter for asylansøger ei Berlin med sine børn, da hendes søn blev bortført. Foto: John Mac Dougall/AP

Naboer fra kolonihaven har til gengæld udtalt sig om, hvordan de lagde mærke til den ellers fåmælte mand, da han kom slæbende med en stor plastickasse i juli måned sidste år.

En 55-årig nabo havde set Silvio S grave med de bare næver i jorden og tilbudt ham at låne en skovl.

»Efter hvad der skete, bebrejder jeg mig selv, at jeg gav ham skovlen og dermed gjorde arbejdet lettere for ham,« sagde han ifølge Berliner Morgenpost og hentydede til, at gerningsmanden med al sandsynlighed var i færd med at berede jorden til Elias.

En anden fortalte ifølge Die Welt i retten, at hun havde bemærket Silvio S' pludselig ildhu som usædvanlig, fordi han ellers ikke havde arbejdet på jordstykket. Da hun spurgte, hvad han lavede, var svaret: »et fint blomsterbed.« 

En af Silvio S' venner, Martin K, fortalte, at vennen havde oprettet en profil på et datingsite, men ikke vidste, hvad han skulle skrive til kvinderne.

»Ud over "hej" kunne han ikke finde på noget,« sagde Martin K ifølge Die Welt og kaldte vennen for en rolig, men også lukket mand.

»Ingen menneskeven,« lød beskrivelsen.

Til gengæld var han en mors dreng. Det berettede søsterens kæreste, som havde observeret, hvordan moderen ofte fortalte ham, hvad han skulle gøre, og at han decideret syntes at afvente hendes ordrer.

Ved registreringscenteret for asylansøgere i Berlin, hvorfra fireårige Mohamed blev bortført, lagde folk efterfølgende blomster, bamser og lys. Arkivfoto: Markus Schreiber/AP

Silvio S boede stadig hjemme hos sin mor og far, hvor han havde et værelse, hvortil døren for det meste var lukket. Men en dag fik søsterens tidligere partner et kig ind i Silvio S' private gemakker og så noget, som ifølge Berliner Zeitung gav ham gåsehud.

Lagenet var fuld af huller og var så beskidt, at man kunne se rander af sved. Papirkurven var fyldt, og tomme flasker havde indtaget rummet.

Og mens han måske havde problemer med voksne kvinder og var genert, havde han ifølge samme vidne intet problem med børn, som søgte ham til landsbyfester, hvor han ofte legede med dem.

Også en tidligere veninde havde set sin da niårige datter, som angiveligt sværmede for Silvio S, holde ham i hånden, men havde dog ikke hæftet sig ved det. Lige så var hun overbevist om, at det var datterens fantasi, der talte, da hun sagde, at de havde kysset.

Adskillige vidner kunne berette om et anstrengt forhold mellem far og søn, og Silvio S forsøgte angiveligt at undgå faderen, som ikke skal have udvist den store kærlighed. Familien blev sågar kaldt følelseskold.

Den tidligere veninde fortalte, at Silvio S ofte kom grædende hjem til hende og nægtede at gå hjem igen, men ikke kunne svare på, hvorfor han fortsat boede hjemme.

Silvio S er tiltalt for både overfald, bortførelse, seksuelt misbrug og mord.

Der ventes dom i sagen den 26. juli.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.