Annonce
Europa

Aviser: Britisk bankchef advarer mod manglende aftale med EU

Får den britiske regering ikke en aftale med EU om en skilsmisse, kan det koste dyrt, advarer centralbankchef.

Foto: Peter Dejong

På et ministermøde torsdag er den britiske regering blevet præsenteret for dystre udsigter for situationen, hvis Storbritannien forlader EU uden en aftale. Det skriver to britiske aviser, der har talt med unavngivne deltagere på mødet.

Udsigterne er kommet fra Mark Carney, der er chef for Storbritanniens centralbank, Bank of England.

Den ene avis er The Times. Her kan man læse, at Carneys advarsel blandt andet omhandler de britiske husejere.

Hvis Storbritannien forlader EU uden aftale, kan de ifølge Carney vinke farvel til en tredjedel af værdien af deres hus over tre år.

I The Guardian gengiver flere kilder fra mødet estimater om fald i huspriser på 25 til 35 procent. Derudover skal Carney have advaret om stigende arbejdsløshed.

Mark Carney har angiveligt forklaret, at et britisk exit fra EU uden aftale - såkaldt no deal-brexit - vil ramme landet med samme kraft som finanskrisen i 2008.

En unavngiven minister siger til The Guardian:

- Regeringen vil i så fald ikke bare se til. Det gjorde den ikke i 2008. Han sagde ikke, at det her vil ske uanset hvad. Men jeg tror, at der er en opfattelse af, at man må se det værst tænkelige udfald i øjnene.

Efter mødet i regeringen udsendte dens fagministre en stribe beskeder om, hvilken praktisk betydning det vil få, hvis ikke der nås en aftale mellem EU og Storbritannien.

Det gælder eksempelvis britiske kørekort, der muligvis ikke vil være gyldige i EU.

En talsmand for Bank of England afviser at kommentere The Guardians oplysninger.

Storbritannien forlader efter planen EU 29. marts 2019.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her