Annonce
Europa

Har ikke leveret brevstemmerne til valgsteder i tide

Offentliggørelsen af det svenske valgresultatet kan blive forsinket.

Postnord har ikke leveret brevstemmerne til flere valgsteder i tide. Det kan forsinke valgresultatet.Foto: Johan Nilsson/AP

Det svenske riksdagsvalg er i fuld gang, men valgresultatet kan blive forsinket. Det skyldes at Postnord har haft problemer med sorteringen af brevstemmer på Årsta Post Terminal.

Liveblog: Nu sætter svenskerne kryds ved valget

Normalt bliver brevstemmerne leveret til valgstederne om morgenen på valgdagen, så de valgtilforordnede kan begynde deres arbejde og dermed få en pause om eftermiddagen, før stemmerne fra selve valgdagen skal optælles, forklarer lederen af valgkomitéen, Roger Wihlberg, til Aftonbladet. Ifølge ham er forsinkelsen problematisk, da valgresultatet kan blive forsinket.

Før svensk valggyser: De første tre timer var der ingen stemmesedler for Piratpartiet

»Vi har den filosofi, at man skal være frisk, når stemmerne skal optælles på valgaftenen,« udtaler han.

Ifølge aftalen mellem Postnord og Valgkomitéen skulle brevstemmerne have være leveret kl. 09.30, men ved middagstid havde flere valglokaler i Stockholm endnu ikke modtaget deres.

SVT inviteres alligevel til valgfest hos Sverigedemokraterna

Postnord forklarer forsinkelsen med, at 10 pct. flere har valgt at brevstemme i forhold til sidste riksdagsvalg i 2014.

»Vi beklager forsinkelsen. Det er en skam. Det er en konsekvens af at flere har brevstemt, og det betyder, at vi ikke har haft nok personale på vagt,« fortæller Henrik Ishihara, der er talsmand for Postnord, til den svenske avis.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her