Asien

Vinter-OL: Restauranter nægter at stoppe salget af hundekød

Hunde bliver slagtet og solgt illegalt kun 2 timers kørsel fra det olympiske stadium.

På de fleste restauranter i den sydkoreanske OL-by, Pyeongchang, er det muligt at bestille hundekød. Arkivfoto: Woohae Cho/AP Images for Humane Society International

Mens der i disse dage dystes i skiskydning, curling, skøjteløb og andre former for vintersport i OL-byen Pyeongchang i Sydkorea, finder der ikke lagt derfra en noget mere lyssky affære sted.

Tusindvis af hunde bliver slagtet for deres kød, og mange af restauranterne i den olympiske hovedstad nægter at stoppe med at servere hundekød for turisterne. Det skriver flere internationale medier.

Den sydkoreanske regering anmodede forud for legene alle restauranter om at tage hundekødet af menuerne for ikke at støde turisterne. Men mange restauranter nægter.

»Vi har fået en masse klager fra restaurantejere om, at vi truer deres omsætning, og at grisekød og andre former for kød slet ikke sælger ligeså godt,« siger embedsmand fra Pyeongchang-regionen, Lee Yong-bae, til AFP.

Stor supermarkedskæde stopper salg af hundekød i Kina

Markedet for hundekød er kæmpestort i Sydkorea, da sydkoreanerne betragter kødet som en delikatesse, der er godt for helbredet.

Ifølge dyrebeskyttelsesorganisationen Humane Society International (HSI) findes der mere end 17.000 hundefarme i hele landet, og på de fleste farme holdes hundene fanget i metalbure uden kontakt til mennesker og får ofte kun vand en enkelt gang om dagen.

Kvinde reddede 100 hunde fra gryden på kødmarked i Kina

HSI anslår, at der i Sydkorea hvert år slagtes ca. 30 mio. hunde. Hundene bliver ofte hængt eller slået ihjel med elektrisk stød.

Sidste år valgte landets præsident, Moon Jae-in, at adoptere den 4-årige hund Maru, der var blevet reddet fra en af landets hundefarme, for at sætte fokus på det store problem. Og inden starten på vinter-OL i år valgte Sydkoreas regering at lukke flere hundefarme for at undgå international kritik. 

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her